Festileaks Tipt: de 10 beste festivaltenten

Nu de festivalzomer van 2024 al even bezig is, mogen we weer dromen van een mooi plekje op de festivalcamping. Van slapen zal het waarschijnlijk niet veel komen, maar je tent kan je broodnodige nachtrust maken óf breken. Tijd om eens het stof van je tent te blazen en te checken of alles nog compleet is. Toch een nieuwe nodig? Wij tippen graag de 10 beste festivaltenten!

Festivalnachten zijn vaak kort, maar je hebt je energie hard nodig. Een goede festivaltent is dan van onschatbare waarde. We namen een duik in de wereld van de festivaltenten en hebben speciaal voor jou een selectie gemaakt. Met deze 10 mobiele festivalhuisjes zet jij gegarandeerd de tent op z’n kop!

1. Fresh & Black 3-persoons pop-up tent

Plopperdeplop, binnen twee seconden staat dit tentje overeind. Terwijl anderen nog zwetend met tentstokken staan te stoeien, zit jij al met een biertje in de hand voor je tent. Ook blijft je tentje lekker fris en donker en slaap je ’s ochtends nét dat uurtje langer door. Dankzij het handige voorcompartiment hou je rotzooi en nattigheid mooi buiten.

Gewicht: 5,3 kg.

2. Lichtgewicht 2-persoons trekkingtent

Ga jij het liefst met minimale bepakking richting een festival? Dan biedt deze backpack-tent de uitkomst. Genoeg ruimte voor 2 personen en goede waterafstotende werking. Met een pakmaat van 39 x 12 x 11 cm is deze tent ideaal als lichtgewicht onderkomen voor in je backpack.

Gewicht: 1,65 kg

3. Air Seconds 4-persoons opblaastent

Geen ster in het opzetten van je tijdelijke festivalonderkomen? Daar steken we graag een stokje voor. Ruzie met tentstokken en gepiel met een binnentent behoren definitief tot de verleden tijd: jouw eigen luchtkasteel staat binnen enkele minuten fier overeind. Met maar liefst vier slaapplekken en een grote leefruimte ideaal op de festgivalcamping. Inclusief Fresh&Black concept!

Gewicht: 15 kg.

4. 2-persoons Fresh & Black-tent

Vergeet het zeulen met die grote ronde schijf en die lastige circusact om je tentje weer op te vouwen. Onze grote vrienden van Decathlon hebben iets nieuws bedacht: een fonkelnagelnieuw systeem waarmee je jouw tent binnen no-time opzet en weer opruimt. Én hij past zo weer in je backpack. Met zo’n solide begin van je kampeerweekend heb je gegarandeerd zin om de tent af te breken!

Gewicht: 4,9 kg.

5. Koepeltent voor 8 personen met 4 compartimenten

Huisje, boompje, feestje! Niet de goedkoopste optie, maar ideaal voor een vriendengroep. Op zoek naar zowel gezelligheid als privacy, dan is deze compartimententent iets voor jullie. Vier slaapkamers én een huiskamer voor nog geen 500 euro, da’s eigenlijk een prikkie!

Gewicht: 30 kg.

6. Luchtdoorlatende tent voor 3 personen

Deze koepeltent is ideaal voor warme zomernachten. Hij kan aan twee kanten worden geopend, waardoor er telkens frisse lucht doorheen kan stromen. En is het écht heet? Dan kun je zelfs de buitentent eraf halen en onder de sterrenhemel slapen.

Gewicht: 4,1 kg.

7. 4-persoons tent met 2 compartimenten

Deze ruime tent met tentbogen is snel op te zetten en biedt voldoende ruimte. De één een nachtbraker en de ander een ochtendmens? Geen probleem! Ook vriendengroepen met een conflicterend bioritme kunnen prima festivallen met deze degelijke toptent.

Gewicht 11,7 kg.

8. Tipitent voor 4 personen

“Welkom in de feesttent”, zou Kraantje Pappie zeggen. Dé festivaltipi waar je tot zonsopkomst campingfeestjes kan geven. Door het opvallende uiterlijk vind je diep in de nacht gegarandeerd altijd de weg naar je tent terug.

Gewicht: 4 kg.

9. Fresh & Black 2-persoons koepeltent

Een strak, compact tentje. Misschien niet het meest ruime, maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door het Fresh & Black interieur. Zwoele nachten worden koele nachten: vriendelijk voor de zweetklieren en tegelijkertijd ook voor de portemonnee.

Gewicht: 3 kg.

festivaltenten

10. Tunneltent voor 2 personen

Eén wand, één boogstok en een afbeelding passend op de festivalweide. Less is more, zeggen ze dan. Simpel, maar wel droog. En je houdt genoeg geld over voor een paar extra biertjes. Tel uit je winst.

Gewicht: 1,7 kg.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 festivaltenten? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen!

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2025

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 4-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen