Eerste festivalsetlist van Ed Sheeran: meer klassiekers en hits dan nieuw werk

Met het optreden op Boston Calling 2024 heeft Ed Sheeran officieel zijn festivaltour afgetrapt. Leuk voor de aanwezigen in de Verenigde Staten, maar ook voor ons in Europa. Zo krijgen we een voorproefje van welke nummers we mogen verwachten op onder meer Pinkpop.

Voor zijn huidige Mathematics-tour (toch iets makkelijker uit te spreken dan ‘+–=÷×’) beloofde Ed Sheeran een setlist met zowel nummers van zijn recentste albums ‘-‘ (Subtract) en Autumn Variations als klassieke meezingers, waaronder ‘Shape of You’ en ‘The A Team’. Naast Pinkpop 2024 headlinet de Britse zanger deze zomer onder meer Rock in Rio Lisboa, Hurricane Festival en Southside Festival. Ook staan er diverse stadionconcerten op de planning. Welke setlist kunnen we deze zomer ongeveer verwachten?

De zanger lijkt zich grotendeels aan zijn woord te houden. Op de setlist komen in ieder geval de grote hits voorbij. ‘Thinking Out Loud’, ‘Castle on the Hill’, ‘Perfect’ en jawel hoor, ‘Shape of You’ en ‘The A Team’. De beloofde laatste twee albums zijn minder goed vertegenwoordigd. Alleen radiohit ‘Eyes Closed’ van Subtract schopt het tot de lijst. Liedjes van Autumn Variations ontbreken volledig.

Opvallend genoeg is er aardig wat plek ingeruimd voor covers. Zo staat ‘Love Yourself’ van Justin Bieber op de setlist. Ook speelt Ed een cover van ‘The Parting Glass’, een traditioneel Schots en Iers folknummer. Daarnaast doet de zanger een medley van zijn nummer ‘Take It Back’, ‘Superstition’ van Stevie Wonder en ‘Ain’t No Sunshine’ van Bill Withers. Deze medley speelde hij in 2015 ook al op zijn festivalshows. Ook komt de combinatie van eigen nummer ‘Don’t’ en ‘No Diggity’ van Blackstreet voorbij.

De plaat ‘+’ (Plus) levert de meeste nummers voor het optreden. Albums ‘x’ (Multiply), ‘÷’ (Divide) en ‘=’ (Equals) zijn netjes verdeeld. De covers en de medley zijn bij elkaar opgeteld goed voor vier nummers. Buiten ‘Eyes Closed’ lijkt Ed Sheeran met deze setlist meer te kiezen voor de klassiekers en hits dan voor zijn nieuwste werk.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

De Britse singer-songerwriter Ed Sheeran maakt een mix van pop, folk-pop en soft rock. Hij bracht zijn debuutalbum ‘+’ (Plus) uit in 2011. Hierop stond zijn eerste hitsingle ‘The A Team’. Een jaar later won hij de Brit Awards voor ‘Best British Male Solo Artist’ en ‘British Breakthrough Act’. Hierna volgden nog meer albums met mathematische tekens en grote hits als ‘Perfect’, ‘Sing’ en ‘Castle on the Hill’. Momenteel is de zanger bezig met een uitgebreide tour, waarmee hij zowel langs de festivalweides als de stadions gaat.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Joëlle van Wissen

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Staat vooraan bij Oscar and the Wolf en Dua Lipa. Struint samen met Irene alle goede slettendisco's af. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

Meer van Joëlle