Pinkpop 2024 was in gesprek met Muse, Madonna en Dua Lipa

Photo credit: Buro Pinkpop

Het had niet veel gescheeld of er hadden andere headliners het podium van Pinkpop 2024 afgesloten. Hoofdboeker Rob Trommelen vertelt in een interview met OOR dat er serieuze gesprekken waren met zowel Muse, Madonna als Dua Lipa.

Pinkpop wordt dit jaar afgesloten door Måneskin op vrijdag, Calvin Harris op zaterdag en Ed Sheeran op zondag. Dat was niet bepaald plan A, blijkt uit uitspraken die boeker Rob Trommelen doet in de Pinkpop-special van het magazine.

Muse was bevestigd

“We hadden eigenlijk Muse; dat was ook bevestigd. En ineens kregen we een bericht begin oktober: Muse gaat helemaal niet op tournee. Toen zaten we wel met de handen in het haar. Normaal zie je in de zomer al wel de contouren van hoe het programma eruit gaat zien.”

Dua Lipa werd al gezien als opvallende afwezige op de affiche van Pinkpop 2024. Ze is wel de grote act op veel andere Europese festivals, zoals Rock Werchter in België, Mad Cool in Spanje en Glastonbury in Engeland. Trommelen vertelt dat de Britse popster inderdaad hoog op het verlanglijstje stond, maar dat ze zich wilde voorbereiden op die laatstgenoemde show en dat Pinkpop daarom werd afgewezen.

Madonna was een stunt geweest

Over Glastonbury ging ook lange tijd het sterkte gerucht dat Madonna daar een dag zou afsluiten. Aangekondigd werd ze nooit, maar nu blijkt dat het nog wel eens weinig zou kunnen hebben gescheeld. Ook Pinkpop blijkt namelijk in gesprek te zijn geweest met de queen of pop.

“Madonna is in beeld geweest als headliner. Dat zou een stunt zijn geweest. De toenadering liep echter stuk,” zegt Rob Trommelen daarover. Uiteindelijk werd Ed Sheeran aangeboden: “We hebben direct geschakeld. En dat was snel rond. Met hem hebben we natuurlijk een absolute wereldtopper in huis.”

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos