Pinkpop opent queer club met DJ Keta Minaj

Silent Disco op Pinkpop 2023
Photo credit: Buro Pinkpop

Pinkpop heeft het randprogramma voor 2024 bekendgemaakt. Naast optredens van grote headliners, vind je in Landgraaf dit jaar ook onder meer een silent disco, een karaoke, een Hollandse avond en een heuse queer club.

Pinkpop en een ‘randprogramma’. Het festival moest er jarenlang niets van hebben; het draaide immers puur en alleen om live muziek. Maar sinds het vertrek van voormalig festivaldirecteur Jan Smeets wordt het roer omgegooid, in een poging het festival in rap tempo weer bij de tijd te krijgen: een flashy nieuwe huisstijl, frisse popacts bovenaan de poster, VIP-decks en dus een uitgebreid randprogramma.

GLITTER TITS Disco Hits

Pinkpop telt in 2024 maar liefst vijf podia die zijn ingericht voor randprogramma, dat wil zeggen zaken naast de programmering van live acts. Op het festivalterrein zelf is er De Stille Jan, met een silent disco elke dag tussen 13:00 en 23:00. Nieuw is het Apelfkorn Clubhuis, waar het ook meezingen geblazen is op kroeghits en karaoke. Met name het blokje ‘GLITTER TITS, Disco Hits!’ (zondag 21:00 – 23:00) valt daar op.

Daarnaast vind je op Camping B de Desperados Area, waar dagelijks de afterparty’s plaatsvinden nadat de headliner op de main stage de laatste noten speelde (00:00 – 03:30). Onder meer Lowlands-grootheid Kees van Hondt (vrijdag) en Zeroes Heroes (zaterdag) draaien daar. Op Camping A is een soortgelijk programma op het Cateringplein, waar tussen 21:00 en 01:00 dj’s draaien voor een afdans.

Queer club

Maar het grootst uitgepakt wordt er in Jan’s Feestcafé, ook op Camping B. Op donderdag wordt die hal bijvoorbeeld omgetoverd tot ‘Pinkpop Queer Club’, inclusief drag queens en de beats van DJ Keta Minaj. De rest van het weekend blijft het festival iets trouwer aan de roots: zo is er op vrijdag een rockavond, zaterdag een Limburgse Vastelaovend en op zondag een Hollandse Avond.

Voor het complete randprogramma, en wat precies wanneer plaatsvindt, bekijk je het beste de Pinkpop 2024 app.

Wie het liever bij de live muziek houdt, kan deze Pinkpop genieten van onder meer Ed Sheeran, Sam Smith, Calvin Harris en Måneskin. Kaarten zijn nog volop te koop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen