Queens of the Stone Age zet een grote mix van albums op eerste festival setlist

beste optredens Pinkpop 2023
Queens of the Stone Age op Pinkpop 2023. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Queens of the Stone Age heeft op zaterdag 4 mei de festivaltour afgetrapt met een show op Shaky Knees Festival 2024. Het album In Times New Roman kwam vorig jaar uit, waarmee ze hoge ogen gooiden. QOTSA is zelfs de meest populaire festivalact van 2023. Hoe ziet de nieuwe setlist eruit? Spoiler: het belooft veel voor het komende festivalseizoen.

Hoewel de Amerikaanse band eind vorig jaar nog in een uitverkochte Ziggo Dome stond en zegetochten deed op Pinkpop 2023 en Rock Werchter 2023, keert de formatie van Josh Homme snel weer terug naar Europa voor een grootse festivaltour. Ze pakken de hoge posities op onder meer Hellfest 2024, Electric Castle 2024, Pukkelpop 2024 en Lowlands 2024. Een festivalsetlist is natuurlijk korter dan een zaalshow, des te leuker om nu de eerste setlist onder de loep te nemen.

 1. You Think I Ain’t Worth a Dollar, but I Feel Like a Millionaire
 2. No One Knows
 3. Smooth Sailing
 4. Paper Machete
 5. I Sat by the Ocean
 6. Emotion Sickness
 7. Burn the Witch
 8. My God Is the Sun
 9. Carnavoyeur
 10. The Way You Used to Do
 11. Make It Wit Chu
 12. Little Sister
 13. Go With the Flow
 14. A Song for the Dead

De QOTSA-tour is al eventjes onderweg, maar het is een zekerheid dat het vijftal met genoeg smooth sailing de bühnes betreedt. De eerste setlist is een grote mix aan albums, waarbij verrassend genoeg maar drie nummers van het nieuwste In Times New Roman worden gespeeld. Alleen ‘Paper Machete’, ‘ Emotion Sickness’ en ‘Carnavoyeur’ redden het tot de festivalsetlist. Misschien ook niet gek, aangezien alle andere rockklassiekers ook nog in de setlist moeten passen. Songs for the Deaf voert de boventoon met vier tracks van het 22-jaar oude album.

Queens of the Stone Age

Queens of the Stone Age is een Amerikaanse rockband die al sinds 1996 meegaat. De band is opgericht in het Californische Palm Desert door rock-icoon Josh Homme. De bezetting binnen de band is regelmatig veranderd in de afgelopen 28 jaar en staat open voor gastoptredens. Denk aan veel samenwerkingen met Mark Lanegan en Dave Grohl. De huidige bezetting is echter heel stabiel en is sinds 2013 compleet met Josh Homme (leadzang en gitaar), Troy van Leeuwen (gitaar), Michael Shuman (basgitaar), Dean Fertita (keys, synths) en Jon Theodore (drums).

Met het tweede album Rated R uit 2000 krijgt de band veel aandacht door o.a. het nummer ‘Feel Good Hit of Summer’. Veel meer dan bij hun gelijknamige debuutalbum Queens of the Stone Age. De band mag in 2001 als openingsact mee bij onder andere Foo Fighters en The Smashing Pumpkins. Een veelbelovende start van de Californische rockformatie.

In 2002 komt het album Songs for the Deaf uit, waar ook de grootste hits ‘No One Knows’ en ‘Songs for the Dead’ op staan. Na bijna 30 jaar is de band nog steeds immens populair op de grootste festivals der aarde en uitgeroepen tot beste festivalact van 2023. Ondanks dat de band niet vaak de hoogste plek op de affiches pakte, is dat in 2024 anders. De Amerikaanse rockband headlinet dit jaar bijna alle Europese festivals die zij spelen.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.