Advertisement

Rock Werchter Startersgids: alles wat je moet weten voor de eerste keer Werchter

Rock Werchter 2018
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Over ruim een maand barst Rock Werchter 2024 weer los op het festivalterrein in Werchter. Het programma zit net als vorig jaar vol mooie verrassingen. Met de grootste muzikale acts, tot kunstinstallaties en levensgrote games. Ga je voor de eerste keer naar een van de grootste Belgische festivals? Wij geven je handige tips voor je eerste bezoek aan Rock Werchter.

Voor vele festivalgangers en de Festileaks Community ieder jaar een weekend om nooit meer te vergeten. Dit jaar staan onder andere grote namen als Foo Fighters, Dua Lipa en Lenny Kravitz op het affiche. Maar ook knallers als The Last Dinner Party, Sum 41 en Avril Lavigne zijn niet te missen. Ga jij dit jaar voor het eerst? Download dan snel de Rock Werchter-app en wees voorbereid met deze Festileaks Startersgids, inclusief tips van ervaringsdeskundigen.

Jouw vervoer naar Werchter

Natuurlijk leiden er meerdere wegen naar Werchter, maar het is toch wel handig dit even van tevoren uit te zoeken. Met het OV is het meest duurzaam, daarom biedt de organisatie bij je festivalticket ook een gratis treinticket op naam aan. Dit ticket is geldig voor een H/T-reis in 2de klas vanuit een Belgisch vertrekstation naar Rock Werchter. Het eindtraject met een speciale (pendel)bus van De Lijn is inbegrepen.

Met de auto is ook mogelijk, wel is het dan handig vooral de borden naar de parkings te volgen. Het kan af en toe een klein doolhof zijn in de dorpen rondom het festivalterrein. Je koopt vooraf een parkingticket via de bekende RW-Ticketmaster voor een bepaalde festivalparking. Zonder parkingticket heb je geen toegang tot de parkings. De verkoop van parkingtickets start deze week, op vrijdag 31 mei.

Tip: Wil je helemaal chique vertoeven na een dagje Rock Werchter? Dan biedt RW-partner Keolis pakketten aan waarbij een festivalticket, hotelovernachting, ontbijt en busvervoer inclusief zijn. Kost natuurlijk wel wat, maar je hoeft niet in te leveren op comfort!

Overnachten op de Werchter campings

Kamperen is een belangrijk onderdeel van festivals, maar als je een dagje pakt is het niet per se nodig. Voor een weekend of meerdere dagen raden wij toch altijd de Belgische festivalervaring aan. Vergeet niet je extra campingticket te boeken, deze zit niet standaard inbegrepen bij jouw festivalticket.

Rock Werchter heeft meerdere campings, die onderdak bieden als je één nachtje, of het hele festivalweekend blijft. We zetten de campingsoorten voor je op een rijtje.

  • Camping Regular: deze basic campings worden niet door de festivalorganisator uitgebaat, maar zijn wel op kortere wandelafstand van het festivalterrein. Een beetje basic, maar enorm gezellig! Let op: je kan de reguliere camping pas op donderdagochtend betreden. Vanaf 39 euro p.p.
  • The Hive (uitverkocht): kies voor basic maar goede faciliteiten en neem je eigen tent mee! Je loopt iets langer naar de festivalingang, maar hebt wel eerder toegang tot de camping. Vanaf 39 euro p.p.
  • The Hive My Space: reserveer een plek voor jouw tent, of laat alvast een tent opzetten! Een pakket zonder tent schaf je aan vanaf 61,50 p.p. Liever met vooraf opgezette tent? Dan betaal je vanaf 121,50 euro p.p.
  • The Hive Resort: zeg je glamping? Dan is The Hive Resort echt iets voor jou. Er zijn verschillende pakketten mogelijk, het ligt er maar net aan wat voor tent, bed of accommodatie jouw voorkeur heeft. Sommige opties zijn al uitverkocht, maar er zijn nog genoeg royale onderkomens beschikbaar.
  • The Hive ADL i.s.m. Inter is er speciaal voor festivalgangers met een beperking. Een ticket voor The Hive ADL kost 39 euro (incl. servicekosten). Deze camping opent op donderdagochtend.
  • Rock Werchter Mobilhome is er uitsluitend voor mobilhomes/campers/motorhomes, en biedt aangepaste faciliteiten.

The Hive

De moeder der Rock Werchter campings is toch wel The Hive. Een grootse camping met veel meer beleving dan de doorgaanse reguliere camping. Dit is de officiële Rock Werchter camping, waardoor deze al vanaf woensdag 3 juli om 14:00 geopend wordt. Als je op één van The Hive campings logeert, heb je direct toegang tot Central Park waar je foodtrucks, barren en andere faciliteiten kan vinden.

Check de FAQ voor alle regels voor het meenemen van spullen naar de camping en het festivalterrein

De woensdagavond voor aanvang

Als je graag op tijd op het festival staat, kan je op The Hive al een dagje eerder komen. Dan heb je op de donderdag geen extra reisuren nodig. Op de woensdag vindt er een heuse opening party plaats op Central Park, het ‘centrum van de camping’. Genoeg te beleven dus! Maar je kan natuurlijk ook altijd zelf een spelletje meenemen om bij je tent te spelen, of nieuwe vrienden maken met je campingburen.

Photo: Jokko for Rock Werchter

De toegangspoorten

Als je eenmaal vanaf de camping naar keuze naar de toegangspoorten van Rock Werchter bent gewandeld kan het echte feest beginnen. Soms staat er wel even een wachtrij, omdat de security alles goed in de gaten houdt. Zorg daarom ook dat je geen verboden voorwerpen bij je hebt, dan gaat het alleen maar sneller!

Bij eerste binnenkomst laat je jouw ticket scannen, daar krijg je ook jouw felbegeerde festivalbandje. Op Rock Werchter is het de bedoeling jouw bandje altijd te scannen bij binnenkomst en vertrek, zo heeft het festival gelijk zicht op het aantal mensen op het festivalterrein. Ook handig om te weten is dat er vaak wat zonnebrandfanaten net na de ingang staan. Ben jij jouw zonnebrand vergeten? Laat je insmeren!

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Het festivalterrein

Het Werchter festivalpark telt vier grote podia. Naast de Main Stage vindt je van groot naar klein nog The Barn (25.000 mensen), Klub C en The Slope. The Barn en Klub C zijn enorm grote tenten, waarbij zelfs climate control aanwezig is. Dit jaar wordt de ingang verandert, waardoor meer mensen zicht hebben op het podium. Rondom de podia vind je tal van foodtrucks, kunst, games van sponsoren en een festivalmarkt. Er is genoeg te beleven op een dagje Rock Werchter, maar het zwaartepunt ligt vooral op de line-up.

Goed om te weten, je bent iedere dag welkom vanaf 12:00. Het programma loopt iedere dag van 13:00 tot 01:00, waarna je vriendelijk verzocht wordt naar de camping of naar huis te vertrekken. Zin in een afterparty? Dan is The Hive the place to be. Om hier de feesttent in te komen, heb je wel een eigen The Hive campingticket nodig.

Wil je meer weten over de prijzen op het festival? Lees dan ons money-artikel van 2023.

Rock Werchter 2017
Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Cashless festival met coins op je festivalbandje

In het Festivalpark, The Hive en The Hive Resort betaal je eten en dranken met Coins, Rock Werchter’s eigen digitale munt. Coins koop je tijdens het festival aan via de QR-code op de tag van je festivalbandje, via de Rock Werchter app of bij de kassa’s. Eén Coin kost 3,50 euro. De aangekochte Coins worden bijgeschreven op de chip van je festivalbandje en zijn meteen inzetbaar. Swipe je bandje bij de lezer aan de drank-en eetstanden om af te rekenen.

Tip: Koop vooraf je Coins! Dan is er sprake van een klein, maar mooi voordeel. Per 20 Coins krijg je namelijk 1 gratis Coin van de organisatie. Je kunt nog t/m 27 juni jouw Coins kopen. Dan staan ze bij aankomst op het festival op de tag van je toegangsbandje nadat je ticket wordt gescand.

Ook handig, je kan ook voor een groupie card gaan, als je liever samen met vrienden een potje maakt. Ze begrijpen op Rock Werchter dat de meeste mensen niet voor 1 biertje naar de bar lopen. Je kan gezamenlijk aangekochte Coins op één groupie card zetten. Deze zijn beschikbaar bij iedere Top-Up kassa op het festivalterrein.

The Class of Rock Werchter 2019
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Genieten op Rock Werchter 2024

Nu je alle belangrijke informatie op zak hebt, is het tijd je goed voor te bereiden op Rock Werchter 2024. Met een prachtige line-up en een handvol (nieuwe) vrienden komt het vast meer dan goed! Het enige wat je naast het inpakken en regelen nog kunt doen is het programma met clashes doorspitten en de geweldige line-up beluisteren.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen