De 10 lastigste clashes in de timetable van Rock Werchter 2024

© Jokko for Rock Werchter

Het puzzelen met de timetable van Rock Werchter 2024 is officieel begonnen! Welke artiesten krijgen jouw steun in deze tien epische clashes?

Rock Werchter 2024 biedt met zijn vier podia een boordevol programma en plannen is dus handig. We helpen je graag op weg met de tien meest ondraaglijke clashes.

Geef eerst je eigen voorlopige keuze aan, en check dan meteen wat andere lezers hebben gekozen. Wie weet brengt het resultaat je nog op andere gedachten!

1. MEUTE vs. The Hives (donderdag 16:00-17:00)

Op de openingsdag van het festival wedijveren al meteen twee in netjes matchende outfits gehesen feestorkesten om je aandacht. In de Barn speelt MEUTE ten dans, een Duits ensemble uit Hamburg dat zich bekwaamd heeft in fanfareversies van technoklassiekers en ook meewerkte aan de soundtrack van de onvolprezen serie Babylon Berlin. Hou je meer van rock ’n roll, dan moet je aan het hoofdpodium zijn, waar de garagerockers van The Hives zich voor je in het Zweeds zullen werken.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

2. Dehd vs. Slowdive (donderdag 18:45-19:25)

Indiefans staan donderdag voor een lastige keuze. Om 18:45 staat het heerlijk rammelende trio Dehd op de Slope, één van de leukste jonge groepjes die je er kan ontdekken dit jaar. Maar rond dezelfde tijd loopt de Barn vermoedelijk flink vol voor Slowdive, een jarenlang halfvergeten stel shoegazers uit de vroege jaren 90 dat de afgelopen jaren plots populairder werd dan ooit. Aan de foto’s te zien is Slowdive er gerust in dat jullie voor hen zullen kiezen, en vrezen die van Dehd het ergste.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

3. The Streets vs. Lenny Kravitz (donderdag 23:30-00:30)

Ook aan het einde van de openingsdag krijg je nog een flinke clash voor de kiezen. Zowel de Britse rapper-producer The Streets als de nostalgische rocker Lenny Kravitz hebben een paar hits die je niet wil missen, maar ze koesteren ook allebei een nogal wisselvallige livereputatie. Skinner stond in het verleden al eens op het podium met een flinke kater, of met vergevorderde plannen voor de volgende. Optreden is voor hem eerder samen loltrappen dan het naadloos uitvoeren van zijn oeuvre. En Lenny Kravitz is vaak een beetje langdradig – wie pas na het concert van The Streets naar het hoofdpodium afzakt voor het laatste halfuur van zijn show loopt veel kans om enkel nog een eindeloos uitgesponnen versie van ‘Let Love Rule’ te horen.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

4. Sleaford Mods vs. The Beaches (vrijdag 14:15-15:15)

Vrijdag heeft, zullen we maar zeggen, niet de sterkste line-up uit de Werchtergeschiedenis, en dus wordt er die dag heel wat minder geclasht dan gewoonlijk. Jammer dat deze twee hoogstsympathieke acts alsnog met elkaar in aanvaring komen. In the left-hand corner: Sleaford Mods, twee slechtgezinde manspersonen uit Nottingham die hun gram halen met gerapte rants en uit rockafval bijeengeschraapte hiphopbeats. In the right-hand corner: The Beaches, een licht psychedelisch, minder beleefd Australisch alternatief voor Haim dat de laatste tijd terecht veel op de radio komt. Two cunts or four bitches? Your choice, mate.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

5. Uitslapen vs. Noname (zaterdag 13:50-14:30)

Tenzij je vrijdagnacht tijdens het concert van Måneskin al in je tent kruipt – ook een optie! – zal het zaterdag vermoedelijk verleidelijk zijn om wat langer op de camping te blijven rondhangen, zeker als een snelle blik op het programma niet meteen iets veelbelovends oplevert. Dat zou echter heel erg zonde zijn, want de bevallige rapster zonder naam die zaterdag om 13:50 Klub C mag openen is misschien wel het beste wat deze editie in dat genre te bieden heeft. De uitgesproken activistische Fatimah Nyeema Warner was de hele business de afgelopen jaren zo beu dat ze overwoog om ermee te kappen, maar voorlopig heeft ze zich bedacht. Gaat dat zien nu het nog kan!

Welke optie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

6. The Kooks vs. Jessie Ware (zaterdag 15:50-16:50)

Liefhebbers van Britse pop moeten zaterdag kiezen. Vind je dat een groep op Rock Werchter live muziek moet spelen, en bij voorkeur op gitaar, dan zijn de immer aanstekelijke deuntjes van The Kooks aangewezen. Heb je daarentegen sympathie voor de keuze van Jessie Ware om haar muzikanten door dansers te vervangen? Check dan zeker haar show in de Barn – de muziek mag dan op band staan, zingen doet ze werkelijk uitstekend, en echt al haar songs klinken als danshits in wording.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

7. Avril Lavigne vs. Arlo Parks (zaterdag)

Mogelijk kunnen de foto’s hierboven al volstaan om te beslissen welk van de twee artiesten helemaal jouw smaak is. Ben je ‘Sk8er Boi’ en ‘Girlfriend’ van Avril Lavigne nog lang niet ontgroeid, dan vind je haar nieuwe plaat Love Sux – en de bijbehorende show op Rock Werchter – vast ook weer vermakelijk. Ben je daarentegen eerder te vinden voor wat diepgravender onderzoek van liefdesperikelen en emoties, en heb je liever wat meer grooves en wat minder gloss? Dan is Arlo Parks warm aanbevolen.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

8. Róisín Murphy vs. Dua van dichtbij (zaterdag)

Wie van de vrolijke danspop van Dua Lipa houdt, zal zich bij Róisín Murphy vermoedelijk ook flink amuseren – tenminste als je haar ondoordachte uitspraken over puberteitsblokkers bij trans kinderen inmiddels verteerd hebt. In principe zijn beide concerten perfect te combineren – Murphy verdwijnt om 23:20 in de coulissen van de Barn, Lipa wordt pas tien minuten later op het hoofdpodium verwacht. Maar als je de show van Dua Lipa écht goed wil zien, dan kan je best gewoon al tijdens het voorafgaande concert van Khruangbin zo dicht mogelijk tegen de main aan kruipen.

Welke optie kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

9. IDLES vs. Sampha (zondag 16:50-17:50)

IDLES begonnen hun Werchtercarrière op de Slope, maar waren twee jaar geleden al indrukwekkend op het hoofdpodium, en reken maar dat ze er dit keer nog een schep bovenop doen. Wie echter het vast ook weer fantastische concert van Sampha in de Barn wil meepikken (lees hier ons verslag van zijn recente passage in Carré) moet in de moshpit de klok goed in de gaten houden, want hij begint al om 17:40. Er mogen dit jaar dan geen rode kruizen zijn, dit is toch zo’n concert waarbij je liefst ín de tent staat. Tenzij je natuurlijk om 18:30 alweer aan de main moet zijn voor Pretenders.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...

10. Foo Fighters vs. Jungle (zondag 22:30-23:10)

Fans van Jungle zullen helaas de eerste 45 minuten van de afsluitende show van Foo Fighters moeten missen. Het goede nieuws is dat de Foos 2,5 uur lang gaan spelen, en dat je dus om 23:15 nog heel wat van dat ellenlange concert te goed hebt. Het slechte nieuws is dat ze er in die eerste 45 minuten vaak retestrak en razendsnel een recordaantal songs doorjassen, en vervolgens beginnen te meanderen en te zwalpen. Nog steeds een redelijk goede deal, maar je bent bij deze gewaarschuwd.

Welk concert kies jij?

View Results

Laden ... Laden ...
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen