Zoveel kost één dag festivallen op Rock Werchter 2023

Photo: Jokko for Rock Werchter

Festivals worden duurder en duurder, net als eigenlijk alles tegenwoordig. Of tenminste, dat hoor je overal. Maar hoeveel geld ben je nu echt kwijt op een festival? Van bier en friet tot koffie en wraps: dit zijn de kosten van Rock Werchter 2023.

Deze zomer is Festileaks op tientallen festivals in binnen- en buitenland. Om precies in kaart te brengen hoe de verschillende evenementen zich tot elkaar verhouden, vergelijken we de prijzen van een aantal vaste drank- en eetopties. Dit weekend zijn we op Rock Werchter 2023.

Tickets en vervoer

Een dagticket voor één van de vier festivaldagen kost € 127,-. Dat is vergelijkbaar met de dagprijs voor festivals als Pinkpop en Best Kept Secret. Een combiticket voor alle dagen kost echter € 292,-, wat betekent dat de omgerekende dagprijs bij een combi slechts € 73,- bedraagt. Dat is dus prima te doen voor de hoeveelheid acts die je krijgt!

Bij een combiticket heb je wel een los campingticket nodig. Zowel hoofdcamping The Hive als de verschillende Regular Campings kosten € 37,-. Omgerekend brengt dat de totale dagprijs op zo’n € 82,-.

De pendelbus op en neer vanaf Leuven of Aarschot is gratis. Bovendien kan je met je ticket zelfs een gratis treinretour in België claimen! Kom je met de auto, dan kost een parkeerkaart € 25,- voor het hele weekend.

Digitale munten

Rock Werchter 2023 werkt met digitale munten. Bij de kassa’s laad je deze op de chip in je festivalbandje of op een pasje. Hoeveel coins je nog over hebt, check je door je bandje met de Rock Werchter app te verbinden.

De prijs van een digitale coin is € 3,50,-. Als je zo slim bent geweest om je munten vooruit te bestellen met een voucher, was de muntprijs slechts € 3,25,-. Dat kan op vier dagen een hoop geld schelen! Ook fijn op Rock Werchter: overal staat de prijs in munten én euro’s aangegeven, waardoor je weet wat je uitgeeft.

© Ben Houdijk

Eten en drinken

We beginnen de dag met koffie (1 munt) en een tosti (2 munten) bij de bakkerij op The Hive. Een falafelwrap bij de salad bar naast The Slope is ook een betaalbare lunch (2 munten). ’s Middags nuttigen we nog een Luikse wafel met topping (2,2 munten) en een een frietje andalouse (2,3 munten) of een cervela (1,5 munt). We zijn tenslotte in België! Ook een vers getapte Tripel Karmeliet (een erg schappelijke 2 munten) in de Apero mag niet ontbreken. Een bak pasta of een curry als avondeten maakt ons minstens 4 munten armer.

Normaal bier en fris kost op Rock Werchter 2023 1 muntje. Met tien drankjes kom je de festivaldag inclusief de afterparty in het Central Park van The Hive wel door. Met een dagticket zonder afterparty zal dit aantal wel wat lager liggen. Ook goed om te weten: voor elke vijftien plastic bekertjes die je terugbrengt naar de recycling kraam krijg je 1 muntje terug! Tenslotte kost een douchebeurt op camping The Hive 1,5 muntje.

De eindafrekening

Hoeveel ben je in uiteindelijk totaal kwijt op één dag Rock Werchter? We komen uit op een stuk of 25 munten met een combiticket en 15 met een dagticket. Inclusief festivalticket, campingticket en parkeerticket komen we dan uit op € 201,- voor een dagje festivallen op Rock Werchter 2023 met dagticket. Met combiticket ben je relatief een stuk goedkoper uit met zo’n € 169,- per dag. Zeker het overwegen waard dus. Op deze prijzen valt natuurlijk nog een hoop te besparen. Je kan bijvoorbeeld met de trein te komen, je eigen lunch op de camping eten of gratis water drinken op het terrein (lege drinkflessen zijn toegestaan!).

Ticket € 127,- / € 82,-
Parkeren€ 25,- / € 6,-
Eten & drinken€ 49,- / € 81,-
Totaal€ 201,- / € 169,-
Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 29 juni - 2 juli 2023
Tickets Niet meer beschikbaar.