5 must-sees op de zondag van Pinkpop 2024

Pinkpop 2024 is niet ver meer! Voor de zondag hebben we een aantal muzikale tips die mogelijk de kers op jouw Pinkpop-taart gaan worden.

(Trouwens, ook voor de vrijdag en zaterdag hebben wij een aantal must-sees in petto!)

Meute

MEUTE hoort zeker in het rijtje opvallende boekingen van Pinkpop 2024. Alles wat Calvin Harris een avond eerder in zijn eentje doet, brengt dit 11-koppige gezelschap terug naar de basis op ‘echte’ instrumenten: we zien een marching band, maar we horen techno.
Verwacht geen melig opkomend hobbyproject met trompetten en een leve de lol sfeer, want deze Duitsers maken zeker geen grappen. Zo speelde de groep eerder al op ADE, Sziget en Coachella. De programmeurs van Pinkpop zien in Meute een ideale opener voor de South (main) stage van de slotdag, en dat snappen we heel goed.

13:00 – 13:55 South Stage

Gunmoll

Op het kleinste podium van Pinkpop, Stage 4, vinden we vandaag Gunmoll. Een Nederlandse band in het alternatieve rockcircuit. Met maar twee nummers op Spotify is er nog niet zo heel veel bekend over de groep, maar dat maakt het voor de muzikale ontdekkingsreiziger op zoek naar die ene ruwe parel juist zo aantrekkelijk. Gunmoll wordt waarschijnlijk de ontdekking waar je de thuisblijvers maar al te graag over vertelt. In ‘Tata’s Lie’ snijdt de hoge stem van Jolien Grunberg als een mes door boter, dwars door een bewapende muur van geluid die je doet denken aan het vroegere werk van De Staat. Laat je opjagen door Gunmoll, maar pas op voor de honden.

13:40-14:25 Stage 4

Dool

Wie nu nog steeds denkt dat Pinkpop dit jaar een zoetsappige editie is moet nodig kennis maken met Dool. De band rond Raven van Dorst vlecht moeiteloos invloeden van doommetal, postpunk en progressive rock in elkaar tot een unieke, duistere, maar vooral zeer spannende mix. Wie Raven vooral van diens gezellige boerderijprogramma kent, en de nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, kan beter een veilige plek zoeken achterin de tent. Voorin wordt het menens! Geen koetjes en kalfjes, wel vleermuizen, en andere nachtdieren.

14:25-15:25 Tent stage

Jane’s Addiction

Sta op (alternative) rock royalty! Na 14 jaar afwezigheid keert Jane’s Addiction terug. De laatste show van de rockers op Nederlandse bodem was in de Arnhemse GelreDome, in het voorprogramma van Rage Against The Machine. Dit is al weer veel te lang geleden. Pinkpop krijgt een uur lang onvervalste LA-rockgeschiedenis voor zijn kiezen waarin punk, metal, jazz en funk als normaalste zaak van de wereld in een lawaaierige blender worden gegooid. Kortom: bij Jane’s Addiction vormen t-shirts van The Ramones, Metallica en Red Hot Chili Peppers een grote vlag, en zeg nou zelf, daar wil je toch onder staan?

20:30 – 21:30 Tent stage

Hozier

Een debutant op Pinkpop! Hozier brak in 2012 door met ‘Take Me To Church’ maar misschien mogen we blij zijn dat de organisatie van Pinkpop hem eerst heeft laten rijpen als goede whisky. Want in de loop der jaren heeft de Ierse prediker zijn evangelie alleen maar verder verspreid met mogelijk nóg grootsere songs en dito uitvoering die de South Stage deze avond nodig heeft. Maak in je hoofd even de volgende optelsom: de ondergaande zon, intense soulsongs omlijst door Hoziers sonore stem en het idee dat het festival nog luttele uren duurt. Als er een kans is om getuige te worden van Pinkpop-geschiedenis, is dit het. Hozier gaat de zondagavond naar hogere sferen tillen tot een collectief kippenvelmoment, waar mogelijk nog lang over nagepraat zal worden

19:25 – 20:25 South Stage

Er zijn nog tickets voor de zondag van Pinkpop 2024 beschikbaar.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.