5 must-sees op de zaterdag van Pinkpop 2024

Over slechts een paar weken gaat Pinkpop 2024 van start! Nog geen tijd gehad om een programma te maken? Wij helpen je op weg door de must-sees van de zaterdag op een rijtje te zetten.

Heb jij je keuzes gemaakt tussen de clashes en je route al uitgestippeld? Mocht je er maar niet uitkomen, dan geven we je nog even het laatste zetje door onze favorieten uit te lichten. We leggen graag uit waarom deze acts écht niet mogen ontbreken op je Pinkpoplijstje.

(Trouwens, ook voor de vrijdag en zondag hebben wij een aantal must-sees in petto!)

Joost

Hoewel de line-up in februari al compleet was gemaakt, kwam Pinkpop eind mei met een verrassing: Joost komt ook naar Landgraaf! En dat is niet alles, hij opent de zaterdag met een ‘speciale show’. Wat dat precies inhoudt, blijft waarschijnlijk nog geheim. Wat geen geheim meer is, is dat Joost een enorme bak enthousiasme, energie en oprechtheid naar het podium brengt, waarmee hij zijn mix van hiphop, happy hardcore, dance en gabberpop vertolkt. Met nummers als ‘Friesenjung’, ‘Ome Robert’ en natuurlijk ‘Europapa’ is meeschreeuwen en -dansen gegarandeerd. Zijn optreden op Pinkpop 2024 wordt zijn eerste grote festivalshow sinds zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 2022 gaf hij op Megaland al een spectaculair en ontroerend optreden. Dat kan nu alleen maar grootser worden.

12:00 – 12:50 uur, South Stage

Lottery Winners

Deze opgewekt klinkende Britse band bruiste niet altijd van de energie. Zanger Thom Rylance kampte namelijk een tijdlang met depressies. Hij besloot deze om te zetten in hun knalroze (toepasselijk!) album Anxiety Replacement Therapy. Deze plaat verscheen in 2023 en kwam binnen op de eerste plaats op de Britse albumlijst. De opgewekt-klinkende indiepopliedjes van Lottery Winners zijn catchy, energiek en uiterst dansbaar. Ook heeft de band samenwerkingen met onder meer Frank Turner en Boy George op haar naam staan.

15:45 – 16:30, Stage 4

Pendulum

Pendulum is zonder twijfel een van de opvallendste boekingen van dit jaar. Drum and bass zo hoog op de poster van Pinkpop? Kom maar door! De Australische band mixt er ook dance, punk en rock in en bedient daarmee zowel de rockliefhebbers als de dansvloerravers op hun wenken. Jarenlang bleef het (op remixes na) stil rondom de band. In 2023 verscheen hun nieuwste EP Anima. Vergeet ook de ‘oude’ hits niet: ‘Propane Nightmares’, ‘Tarantula’ en de mix van ‘Voodoo People’ van The Prodigy blazen nog steeds dansvloeren op. Bijzonder genoeg staat Pendulum buiten en in het licht geprogrammeerd, in plaats van in het gebruikelijke donker. Hoe dat gaat uitpakken? Komt dat zien!

 18:55 – 19:55, North Stage

The Vices

Van het hoge noorden naar het diepe zuiden: na een beetje verwarring komt de Groningse band The Vices voor het eerst buurten in Zuid-Limburg. In 2020 stonden de mannen als veelbelovende act op Eurosonic Noorderslag, vlak voordat de coronapandemie alles stillegde. Tijdens de lockdown scoorden ze hits met ‘Boy’ en ‘Before Your Birth’ en verscheen hun debuutalbum Looking For Faces. Toen de concertzalen weer open mochten, toerde de band samen met Nothing But Thieves door Europa. Inmiddels hebben ze hun tweede album Unknown Affairs uitgebracht plus de recentste EP Talk The Talk, vol met hun indierock met ska en psychedelica.

19:40 – 20:40, Stage 4

Nothing But Thieves

In elf jaar tijd groeide Nothing But Thieves door van supportact naar duizelingwekkende headliner op Lowlands 2023. Vooral in Nederland is er veel liefde voor de Britse rockband: de populariteit van de Thieves steeg nergens zo snel als hier. Dit geldt ook voor Landgraaf. Waar de mannen in 2016 in de roze tent speelden, krijgen ze nu het slot vlak voor Calvin Harris, de headliner van de dag. Nummers als ‘Welcome To The DCC’ en ‘Overcome’ van het recente Dead Club City zijn een uiterst dansbare aanvulling op de rest van hun alt-rockoeuvre, waaronder ‘Amsterdam’, ‘Trip Switch’ en ‘Sorry’.

21:05 – 22:20, North Stage

Voor de zaterdag van Pinkpop 2024 zijn nog kaarten beschikbaar.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Joëlle van Wissen

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Staat vooraan bij Oscar and the Wolf en Dua Lipa. Struint samen met Irene alle goede slettendisco's af. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

Meer van Joëlle