Kijken: Ed Sheeran geeft ook gastoptreden bij Hozier op Pinkpop 2024

Ed Sheeran sluit vanavond Pinkpop 2024 af, maar hij heeft duidelijk geen zin om backstage te wachten tot dat begint. Nadat de superster al het podium betrad bij Limp Bizkit, is hij ook te vinden bij Hozier.

In tegenstelling tot Limp Bizkit, staat Hozier daadwerkelijk op hetzelfde podium als waar Ed Sheeran vanavond zelf optreedt. Dat is dus ook de plek waar alle Ed Sheeran-fans al staan te wachten, en de introductie van Hozier kan dus rekenen op een oorverdovend gegil:

“I would like to invite one of the biggest artists on the planet, and aside from that an incredible songwriter and a wonderful guy. Please welcome to the stage, the incredible Ed Sheeran!”

Ook Hozier zelf vindt het duidelijk een bijzonder moment. “This is such a treat. I feel so honoured, and blessed that I got to do this”, zegt hij.

Work Song

Terwijl fans vooraan in tranen uitbarsten, start de band van Hozier het nummer ‘Work Song’ in. Ed Sheeran speelt mee op gitaar, en zingt een moppie mee. Na nog eens een groot applaus en een ferme knuffel, verlaat hij het podium weer. Tijd om zich nu dan echt voor te bereiden op zijn eigen set, die een krappe twee uur later start. En overigens te zien is via de Pinkpop 2024 Livestream.

Wat vond jij van Pinkpop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.