Dit is de eerste festival setlist van Måneskin: alleen maar hits en maar één cover

Na hun eerste show van de tour op Rock im Park 2024 is de eerste festival setlist van Måneskin bekend. De band uit Rome verschijnt deze zomer op onder andere Pinkpop 2024 en Rock Werchter 2024. Wat kunnen we zo al verwachten?

Het kan snel gaan met sommige artiesten. Anno 2024 is Måneskin een band die de hoogste spots op de festivals opeist. Naast de grootste festivals in de Benelux verschijnt de rockgroep ook op onder andere Open’er Festival 2024 en Mad Cool Festival 2024. Afgelopen weekend speelden de Italianen hun eerste show van de festivalzomer op Rock im Park en Rock am Ring. Op Rock Werchter krijgt Måneskin anderhalf uur en op Pinkpop maar liefst twee uur de tijd. Dat biedt nog ruimte voor verrassingen ten opzichte van de twee concerten in Duitsland.

Weg met de covers

De laatste langspeler, Rush, levert maar liefst 13 nummers af voor de setlist van Måneskin. Grote hit ‘HONEY (ARE U COMING?)’ komt al vroeg in de setlist voorbij. Ook het nummer ‘ZITTI E BUONI’ waar de groep bekendheid mee verwierf door hun deelname aan het Eurovisiesongfestival zal al vroeg zorgen voor enthousiast springend en zingend publiek.

Måneskin heeft in korte tijd al veel hits verzameld en eigenlijk de hele show zit vol met bekende nummers. Wat daardoor meteen opvalt in vergelijking met hun eerdere doortochten op Pinkpop en Rock Werchter is het achterwege laten van meerdere covers. Toen kwamen onder andere ‘I Wanna Be Your Dog’ van The Stooges en ‘My Generation’ van The Who bij wijze van herinnering aan voorgaande rock-iconen voorbij. Om misschien wel hun grootste hit, de cover van ‘Beggin” kunnen de Italianen echter niet heen.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Bijzondere gast?

De bekendste nummers zitten mooi verspreid over de show van de Italianen. Het middenstuk bevat publieksfavorieten ‘BABY SAID’ en ‘SUPERMODEL’. Op het einde kan het publiek nog uit hun dak gaan op de hits ‘I WANNA BE YOUR SLAVE’, ‘THE LONELIEST’ en ‘MAMMAMIA’.

Op Pinkpop en zeker op Rock Werchter zou er wel eens een mooi extraatje kunnen gebeuren. Het is namelijk niet ondenkbaar dat er een bijzondere gast op het podium zal verschijnen. De gitaarsolo op het nummer ‘GOSSIP’ is namelijk van niemand minder dan van de hand van Rage Against the Machine-lid Tom Morello. Op het Belgische festival staat de gitarist op dezelfde dag geprogrammeerd als de Romeinse groep. De dag voordat Måneskin op Pinkpop verschijnt staat de vingervlugge Morello nog in het poppodium 013 in Tilburg. Het zou de optredens zeker een nóg memorabeler kleurtje kunnen geven, wij steken alvast een kaarsje aan.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Ruben Bodelier

Masterstudent Communicatie & Beïnvloeding aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Kendrick Lamar naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Lana Del Rey.

Meer van Ruben