Eerste festivalsetlist van Fred Again.. begint emotioneel en eindigt grandioos dansbaar

Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Fred again.. speelde afgelopen zondag zijn eerste festivalshow op het Amerikaanse Bonnaroo 2024. Hiermee is dus ook zijn eerste festivalsetlist bekend. Handig voor bezoekers van onder meer Lowlands, Pukkelpop en Sziget. Welke nummers kunnen we in Europa verwachten deze zomer?

Met Fred Again.. is het snel gegaan. In 2022 barstte de Heineken op Lowlands al uit zijn voegen. Een jaar later mocht hij headlinen op Down The Rabbit Hole en nog een jaar later is hij headliner op Lowlands, Pukkelpop en Sziget. Ook op Bonnaroo had hij de hoogste spot op de poster. Hier kreeg hij anderhalf uur, wat hij ook krijgt op Sziget. Het lijkt daarom logisch daar een soortgelijke setlist te verwachten. Lowlands en Pukkelpop hebben hun tijdschema’s nog niet bekendgemaakt, dus is het nog niet duidelijk hoelang hij daar precies speelt.

Gevarieerd

Het begin en het einde van deze set zijn hetzelfde als die van Freds optreden op Down The Rabbit Hole 2023. Ook hier begint hij met de ietwat mellow plaat ‘Kyle (i found you) en eindigt hij met het grandioze en dansbare ‘Delilah (pull me out of this)’, gecombineerd met ‘Billie (loving arms)’. Die laatste twee worden op Bonnaroo door het publiek ook luidkeels meegezongen.

Het middenstuk heeft wel een make-over gekregen ten opzichte van vorig jaar. Logisch ook, aangezien Fred Again.. in 2024 nieuwe nummers uit heeft gebracht. Deze voegde hij toe aan zijn oneindige album USB. Hiervan schopten ‘BerwynGesaffNeighbours’, ‘stayinit’ en ‘leavealone’ het tot de setlist. Ook het pas als single verschenen ‘placestobe’ staat erop. Het frisse nieuwe werk wordt dus goed vertegenwoordigd tijdens zijn optreden.

Daarnaast komen natuurlijk ook de klassieke hits voorbij. Corona-anthem ‘Marea (we’ve lost dancing)’ uiteraard, ‘Jungle’ en ‘Rumble’, zijn samenwerking met Skrillex en Flowdan. Het zorgt voor een gevarieerde lijst nummers van zijn emotional music to dance to. De rustigere liedjes, zoals ‘Bleu (better with time)’ zitten voornamelijk in het begin, met uitzondering van stukjes ‘Billie (loving arms)’ die op het allerlaatste nog terugkeren. Naarmate de set vordert, wordt de muziek steeds meer to dance to. Dat belooft veel goeds voor ons in augustus!

Fred Again..

Fred again.. is een Britse artiest, producer, dj en multi-instrumentalist. Hij produceerde muziek van onder meer FKA twigs, Eminem, Stormzy en Charli XCX en George Ezra. Sinds 2020 brengt hij onder zijn eigen naam zelf muziek uit. Voor zijn dromerige synthpop en electrohouse gebruikt hij samples uit zijn dagelijks leven, bijvoorbeeld spraakberichten van zijn vrienden. Zijn Boiler Room-video ontplofte compleet op YouTube, corona-anthem ‘Marea (we’ve lost dancing)‘ raakte luisteraars tijdens de pandemie in het diepst van hun ziel en met één Instagram-story verkocht hij meerdere zalen uit. De hype rondom Fred Again.. is ongekend. Deze zomer gaat hij diverse Europese festivals af, waaronder Lowlands, Pukkelpop en Sziget.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.