Graspop 2024 ontruimt campings na wateroverlast, kampeerders krijgen noodopvang

De wateroverlast houdt aan voor Graspop 2024. Ondanks dat het festival met man en macht werkt aan het toegankelijk houden van het terrein, is er moeilijk op te boksen tegen de eindeloze regen. Sommige delen van de campings zijn inmiddels dusdanig slecht dat het festival ze ontruimt.

Een aantal zones van Graspop-campings ‘Boneyard’ en ‘Inferno’ zijn inmiddels dusdanig ver onder water komen te staan dat kamperen niet meer mogelijk is. Dat meldt VRT.

De organisatie, het lokale bestuur en de hulpdiensten zijn daarom nu bezig met het regelen van noodopvang voor alle getroffenen, zodat zij elders kunnen overnachten. Daarvoor wordt onder meer gekeken naar nabijgelegen accommodaties.

Camping gesloten voor nieuwe bezoekers

Kampeerders die getroffen zijn (onderkoeld, natte spullen, ondergelopen tenten) kunnen zich melden bij de infostand van de organisatie (aan de hoofdingang).

De camping wordt inmiddels gesloten voor nieuwe bezoekers. Mensen die nog naar het festival komen, wordt gevraagd ofwel huiswaarts te keren, ofwel hun overnachting elders te regelen.

De organisatie benadrukt dat de regen het festival zelf niet verhindert van doorgaan. Op het festivalterrein is alles onder controle, ondanks dat het er flink modderig is. “Maar de sfeer is optimaal en het regent niet meer”, zegt burgemeester Kris van Dijck op Radio2.

Zie hieronder enkele recente foto’s van de Graspop camping, afkomstig uit onze Graspop Whatsapp-community.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2024

Locatie
België
Dessel, België
Datum 20-23 juni 2024
Line-up
Alice Cooper
Scorpions
Machine Head
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.