Lowlands introduceert buitendouches

Lowlands 2023, photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Op Lowlands is het vanaf dit jaar mogelijk om buiten te douchen. De buitendouches zijn een aanvulling op de badhuizen die al jaren op de campings te vinden zijn en waar je een hokje voor jezelf hebt.

De buitendouches zijn te vinden op camping 2, 3 en 4 en bevinden zich direct naast de badhuizen. Ze zijn slechts afgeschermd door pallethekken, dus “onder- of zwemkleding aanhouden kan een overweging zijn”, schrijft het festival op hun website.

Aantrekkelijk wordt het niet direct gemaakt: Lowlands waarschuwt dat de buitendouches “lagere waterdruk en kouder water” hebben. Wel zijn ze gratis, in tegenstelling tot de privédouches waarvoor je 3,75 euro betaalt. Dat is dit jaar voor het eerst met PIN, in plaats van met een muntje.

Vorig jaar was er het een en ander te doen over lange rijen bij de douches, niet alleen ’s ochtends maar zelfs ’s nachts. Mogelijk zijn de nieuw toegevoegde buitendouches een counter op deze kritiek.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Jos Willemsen

Verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Festileaks. Woont linksvoor. Co-host van de Festivalpodcast. Liefhebber van alles dat uit de foodtruck van de Bourgondiër komt. Altijd wachtend op lasers. Zijn er ook kluisjes?

Meer van Jos