Mysteryland komt met documentaire op Prime

Mysteryland, het langslopende dancefestival van de wereld, lanceert een nieuwe documentaire: ‘Tomorrow is a Mystery’ vol archiefbeelden uit de afgelopen drie decennia. Ook komen er oude dancetracks, interviews met artiesten, bezoekers, experts en oprichters langs.

Mysteryland bestaat sinds 1993, en is de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een groots internationaal dancefestival van drie dagen met 130.000 mensen, 20 stages en een unieke energie en sfeer. Een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen drie decennia. Hoe is het festival is begonnen en uitgegroeid tot het fenomeen wat we vandaag allemaal kennen?

Terug in de tijd

In de documentaire wordt er speciaal teruggeblikt op de ervaringen en invloeden van de gabberperiode uit de jaren 90. Er wordt stilgestaan bij de welbekende artiesten van toen en nu. Daarnaast ook bij de festivalgangers die al jaren naar Mysteryland komen met ieder hun eigen verhaal. Zo staat de ene groep vrienden met het as van een overleden vriendin op de dansvloer en wordt de ander ten huwelijk gevraagd tijdens het festival.

Naast archiefbeelden en bezoekers komen er ook verschillende artiesten in beeld voor interviews. Onder andere Armin van Buuren, Cynthia Spiering, Maddix en Laura van Dam en vele andere belangrijke figuren uit de dance-industrie, helpen met het vertellen van het verhaal.

Meer dan alleen muziek

Mysteryland is meer dan alleen een muziekfestival en zo gaat de organisatie in de documentaire ook op zoek naar diepere vragen. Wat betekent een festival voor een mens? Is het dansen op de vulkaan? Of is het een spirituele ervaring? Hoe kun je je verbonden voelen met duizenden wildvreemden? De oprichters, huidige organisatie en experts nemen je mee langs de antwoorden op deze belangrijke vragen.

De documentaire is nu te zien via PrimeVideo.

Mysteryland Logo

Mysteryland 2024

Locatie
Nederland
Hoofddorp, Nederland
Datum 30 augustus - 1 september 2024
Tickets Kopen