Nothing but Thieves verkozen tot beste optreden van Pinkpop 2024: Bekijk de hele publieks-top 25

Nothing But Thieves op Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

Pinkpop zit erop en traditiegetrouw vroegen we festivalgangers via onze social media kanalen, onze Whatsapp-communities en ons Festival Forum naar hun beste optredens van het weekend. Daaruit volgt de publieks-top 25 beste optredens van Pinkpop 2024, met als overtuigende winnaar uit de bus: Nothing but Thieves.

Een aantal dingen valt op in de publieks-top 25 beste optredens van Pinkpop 2024. Zo haalt headliner Calvin Harris de lijst maar nipt, en staat ook megaster Ed Sheeran maar op een schamele vijfde plaats. Ook opvallend is de enorme afstand tussen de nummer 1 en de nummer 2: Nothing But Thieves wordt door het Pinkpop-publiek veruit gezien als de beste act van het weekend. Het kan niet anders dan dat we ze de volgende passage terugzien als headliner.

De Pinkpop 2024 Countdown

25. Froukje
24. Avril Lavigne
23. Calvin Harris
22. Corey Taylor
21. YIN YIN
20. Dool
19. Royal Blood
18. Ilse DeLange
17. Davina Michelle
16. Calum Scott
15. De Jeugd Van Tegenwoordig
14. Against The Current
13. Hozier
12. Joost
11. BABYMETAL
10. Jane’s Addiction
9. Måneskin
8. Greta Van Fleet
7. Sam Smith
6. YUNGBLUD

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2024)

5. Ed Sheeran

Eindelijk, na twee dagen dan toch nog een grote knoeper van een headliner. Zo’n show waar het gewoon klopt: kneitergoede songs, een grote productie (vuurwerk! vlammenwerpers!) en bovenal een bijzonder sympathieke uitvoerder. Met achterlijk veel talent ook: ga er maar aan staan, in je eentje op dat gigantische podium met niets dan een gitaar en een loopstation. Ed Sheeran doet het, en windt moeiteloos 70.000 man om zijn vinger.

Pendulum @ Pinkpop 2024. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

4. Pendulum

Pendulum sprak duidelijke taal: ze kwamen het festival wel effe afbreken. “We’re going to pretend we’re metal, too much Ed Sheeran at this festival”, aldus frontman Rob Swire. En werken doet het ook nog: de combinatie van keiharde rock en drum and bass doet het uitstekend bij het Pinkpop-publiek. Het hele veld staat vol met rammende en stampende mensen.

Keane @ Pinkpop 2024. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

3. Keane

Keane heeft het licht gezien. Al die platen die ze uitbrachten na het debuut Hopes and Fears waren toch nooit meer echt van hetzelfde hoge niveau, en al die negatieve recensies helpen niet bij de ticketverkoop. Dus gooit de band het nu vol over de nostalgische boeg: ze touren mét dat debuutalbum, en warempel: ze mogen overal weer op hoge spots en voor volle weides optreden. Met succes, ook dat nog: ze pakken een bronzen plek met deze feel-good singalong show.

Foto: Nikki Born (Paaspop 2023)

2. Limp Bizkit

Niet stuk te krijgen, dat Limp Bizkit. 27 jaar geleden stond de band ook al op Pinkpop, sindsdien kwam het geregeld langs. Vergane glorie ligt op de loer. Maar volgens jullie is daar nog niks van te merken bij Fred Durst en consorten. Zo veel mensen genoten van het beukende optreden dat het een tweede plek scoort in de publieks-top 25 beste optredens van Pinkpop 2024, misschien ook wel door dat ene bijzondere moment: het onverwachte gastoptreden van Ed Sheeran.

Nothing But Thieves op Lowlands 2023, photo credit: Lotte Spek / Festileaks

1. Nothing But Thieves

Calvin Harris sloot weliswaar het hoofdpodium af, maar iedereen die erbij was weet: Nothing But Thieves was de échte headliner van de Pinkpop-zaterdag. De band groeit al jaren met bijzonder gezonde stapjes en verzamelde in de tussentijd een arsenaal aan ijzersterke songs die je allemaal meeschreeuwt. Nieuwe rockheadliners zijn er nauwelijks te vinden, maar hier is er dan toch echt één: Nothing But Thieves gaf volgens jullie bij uitstek het beste optreden van Pinkpop 2024.

Wat vond jij van Pinkpop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.