Pinkpop 2024 lijkt wel een hamsterkooi: snippers effectief tegen modder

Photo credit: Joëlle van Wissen / Festileaks

De regenbuien van vrijdag veranderden het Pinkpopterrein in een grote modderbende. Na de headlineshow van Måneskin is er ’s nachts een vrachtlading houtsnippers op het drassige gras uitgestort. In de Tent Stage is het modderprobleem achterin grotendeels opgelost door platen neer te leggen.

De snippers geven je het gevoel dat je in een reusachtige hamsterkooi rondloopt, maar effectief is het zeker. Van de modder is nauwelijks meer iets te zien op de velden. Hier en daar spot je nog een drassige plek, maar vergeleken met gisteren is het grootste gevaar geweken. Het voorste veld bij de South Stage is volledig bedekt met snippers. Op de stukken gras daarachter zijn plaatselijk snippers gestort, als een soort strooien eilandjes.

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

De besnipperde plekken zorgen ervoor dat bezoekers eindelijk tussendoor even de benen rust kunnen gunnen. Op de eerste dag was op de grond zitten zeker geen optie. Ook veel bankjes waren verregend. Nu kunnen veel bezoekers toch hun kleedjes neerleggen. Door de zandachtige kleur van de snippers, de vrolijk gekleurde kleedjes en de zon die eindelijk doorbreekt waan je je bijna op een strand.

Wat vond jij van Pinkpop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.