Pinkpop 2024 weerbericht: best wat buien maar ook zon

Pinkpop 2019
Photo: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop 2024 staat voor de deur. Dit weekend trekken er weer tienduizenden mensen richting Landgraaf voor optredens van onder meer Calvin Harris en Måneskin. Maar houden de Pinkpopgangers het ook een beetje droog? Soms wel soms niet.

De afgelopen weken was het weer nogal wisselvallig en helaas is dat dit weekend niet anders tijdens Pinkpop 2024. Gelukkig gaat het niet de hele tijd regenen, de zon laat zich zeker genoeg zien dit weekend. Het nieuwe Pinkpop-hoedje kan dan goed van pas komen, vooral op de zondag. Stevige schoenen zijn wel handig om mee te nemen, want het terrein en de camping kunnen drassig zijn. Gelukkig wordt het weer niet zo slecht als in 2014.

Vrijdag 21 juni

 Verwachting: prima temperatuur, wel wat neerslag
🌡 Temperatuur overdag: 21 graden
☔ Neerslag: 5 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui, lange broek, (waterdichte) dansschoenen, poncho
⛺ Nacht: 16 graden
🏆 Weercijfer: 6
🤧 Hooikoorts: veel pollen in de lucht
☀️ Zonkracht: 4

De vrijdag van Pinkpop 2024 is redelijk qua weer. Zon en regen wisselen elkaar af en met een temperatuur van 21 graden overdag is het prima te doen. Het koelt ook niet heel erg af tijdens de nacht, toch is een lange broek, vest en een poncho wel handig. De mensen met hooikoorts kunnen ook flink last krijgen van pollen in de lucht.

Zaterdag 22 juni

 Verwachting: wat fris en veel neerslag in de ochtend en middag
🌡 Temperatuur overdag: 18 graden
☔ Neerslag: 7 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui, lange broek, (waterdichte) dansschoenen, poncho
⛺ Nacht: 14 graden
🏆 Weercijfer: 7
🤧 Hooikoorts: veel pollen in de lucht
☀️ Zonkracht: 3

Tijdens de headlineshow van Calvin Harris zal het waarschijnlijk wel droog zijn. Helaas moeten de mensen in Landgraaf wel rekening houden met een vochtig ontbijt en lunch. Vooral in de ochtend en middag trekken er buien over het zuiden van Nederland. Vergeet dus ook vandaag je poncho niet. Het koelt ook wel af in de avond, dus warme kleren zijn geen overbodige luxe. Je zonnebrand kun je in de tent laten, die heb je deze dag niet nodig.

Zondag 23 juni

Verwachting: perfect festivalweer
🌡 Temperatuur overdag: 22 graden
☔ Neerslag: 0,3 mm
👕 Kledingadvies: T-shirt, trui, lange broek, dansschoenen, zonnebril, Pinkpophoedje
⛺ Nacht: 12 graden
🏆 Weercijfer: 8
🤧 Hooikoorts: veel pollen in de lucht
☀️ Zonkracht: 5

De laatste dag van Pinkpop 2024 brengt veel goeds. Niet alleen Ed Sheeran die het festival afsluit, ook de weergoden zijn Landgraaf goed gezind. Met een temperatuur van 22 graden en flink wat zon, is het goed toeven op het festivalterrein. De zonnebrand meenemen is op deze dag een goed idee. In de nacht koelt het wel flink af naar 12 graden, dus neem ook warme kleren mee voor wanneer het donker wordt. Het lijkt op zondag zelfs droog te blijven, laat je poncho maar op de camping.

Pinkpop 2024

Heb je na dit weerbericht helemaal zin gekregen om naar Landgraaf te reizen? Dan heb je geluk, want kaartjes zijn nog beschikbaar. De zondag is bijna uitverkocht, maar voor de vrijdag en zaterdag zijn er nog veel tickets beschikbaar. Scoor je tickets op de website van het festival.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Job Wierikx

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

Meer van Job