Pinkpop terreinupdate: gras nog te doen, maar drassigheid verwacht

Het terrein van Pinkpop 2024 is vrijdagochtend om 11:00 uur officieel geopend. Na weken van regenval zijn de ogen gericht op de kwaliteit van het gras. Festileaks-reporters zijn ter plekke en doen verslag.

Pinkpop heeft ten opzichte van veel andere festivals één grote troef: een groot deel van het terrein is geasfalteerd. Daar zal dus geen last zijn van de regenval. Toch is het grote veld tussen de twee main stages wel van gras.

Modderboel

Momenteel is de kwaliteit van dat gras nog prima. Wel is duidelijk te voelen dat de ondergrond drassig is, dus grote kans dat het uiteindelijk een dikke modderboel wordt. Ook worden stoffen kleedjes niet aangeraden, want het gras is al wel nat.

Hoe verder op het terrein je komt, hoe zachter de grond wordt en hoe verder je er al in wegzakt. De verwachting is dat zodra alle tienduizenden mensen straks op het terrein zijn, het wel eens hard kan gaan. Waterdichte schoenen of laarzen worden dus aangeraden.

Bekijk hieronder de eerste beelden van het terrein, met op de meeste plekken nog ruim gras. Ook zijn de eerste modderplekjes al wel te zien, met name bij de Tent Stage.

Wat vond jij van Pinkpop 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.