Rock Werchter voert pomp- en herstelwerkzaamheden uit na regenval

Photo credits: Alive Coverage – Neversea

Het is vooralsnog een flink natte zomer, en dat merken de festivals ook. Bij Rock Werchter zijn ze daarom volop bezig om het terrein in orde te krijgen.

Veel regenval en festivalterreinen is géén goede combi, dat weten ze bij Rock Werchter maar al te goed. En dus komt de organisatie in actie als het een paar weken achter elkaar heeft geregend, zoals nu het geval is. Over 3 weken staat het festival op de kalender.

“We hebben hard gewerkt in het Festivalpark”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré bij De Standaard. “Er is gepompt, er zijn ook her en daar herstelwerken uitgevoerd. De terreinen zijn in orde, de opbouw is in volle gang en ligt op schema. We hebben er alle vertrouwen in.”

Dat beaamt Patrick van Reet, die één van de festivalcampings van Rock Werchter uitbaat: “Het ziet er goed uit. Vandaag is het gras gemaaid, helemaal op schema; de tractoren konden probleemloos over het terrein rijden.” De paar volledig verregende edities van lang geleden, hebben hem ook geleerd welke risico’s te vermijden. “Het kampeerterrein is 200 plaatsen kleiner dit jaar. Het ene stuk dat wat natter kan worden, zullen we voor alle zekerheid niet gebruiken.”

Rock Werchter is anno 2024 goed voorbereid op waterellende. Na de nachtmerrie-editie van 2016 liet het festival een ondergronds drainagesysteem aanleggen om regenwater af te voeren.