Rock Werchter-terrein getroffen door zware regenval

Rock Werchter Weides
Bron: De Redactie/VRT

Met nog een kleine twee weken tot Rock Werchter 2016 ligt het terrein erbij als een groot moeras. In de omgeving van Werchter heeft het de afgelopen dagen zo veel geregend dat het festivalterrein en de campings schade hebben opgelopen en de organisatie alles op alles moet zetten om het nog op tijd klaar te krijgen.

Plassen tot 5cm diep

Met name op de campings zijn de gevolgen van het wateroverlast duidelijk zichtbaar. Meerdere velden zijn ondergelopen, waardoor duizenden kampeerplaatsen onbruikbaar zijn. Ook op de festivalweide zelf staan  grote plassen van zo’n vijf centimeter diep. “Nooit eerder was het half juni, 14 dagen voor het festival, zo nat in Werchter”, vertelt burgemeester Dirk Claes aan Het Laatste Nieuws.

De brandweer is druk bezig met water wegpompen om het festival niet letterlijk in het water te laten vallen. Aan de Hanewijk wordt sinds gistermiddag 10.000 liter per minuut naar de Dijle, zo’n 600 meter verder, gepompt. Even verderop verpompen twee dompelpompen elk zo’n 12.000 liter per minuut langs een ‘bottleneck’ aan de Bessemhoefweg. “Het is nu alle hens aan dek, én hopen dat het niet meer regent.” aldus de burgemeester.

Campings gesloten

Eerder werd al bekend dat zeker camping B1 dit jaar gesloten blijft vanwege het wateroverlast. Ook camping A7 blijft gesloten en over o.a. B0 en A6 wordt nog gediscussieerd. Alleen de Live Nation-feestcamping The Hive lijkt veilig. Dit betekent dat er minimaal 10.000 kampeerplaatsen minder zullen zijn. Volgens Dirk Claes is dat echter geen probleem voor de capaciteit: “Er is dit jaar immers duidelijk minder vraag naar combitickets. De interesse vanuit het buitenland voor Rock Werchter is zoals bekend geringer dan de vorige jaren. Omdat er meer eendagstickets verkocht worden zullen we de parkeerfaciliteiten uitbreiden”. De gemeente Rotselaar laat wel weten op zoek te zijn naar nieuwe locaties voor campings.

https://www.instagram.com/p/BGm47WquPan/

Check ook de filmpjes bij de VRT en RobTV voor beelden van het festivalterrein.

Slecht weer

Rock Werchter is niet het enige festival dat de afgelopen tijd te maken heeft gehad met slecht weer. Zo heeft Graspop enkele parkeerterreinen onbruikbaar verklaard door de zware regenval en het Duitse Rock Am Ring heeft zelfs de laatste dag van het festival afgelast vanwege de weersomstandigheden.

Rock Werchter 2016

Rock Werchter 2016 vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli 2016 in Werchter. Onder andere Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Florence + The Machine zullen er dit jaar optreden. Combitickets kosten 236,-, een dagticket kost je 100,-. Alvast het programma bekijken? Dat kan op onze programmapagina! Als je alvast kennis wilt maken met de artiesten die dit jaar op Rock Werchter te vinden zijn, check dan vooral onze Spotify-afspeellijst onderaan het bericht.

Busreizen vanuit Nederland

Goedkoop met de bus vanuit Nederland naar Rock Werchter? Festival.Travel biedt die mogelijkheid! Op 29 juni vertrekken er bussen vanuit Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Utrecht en Zwolle. Op maandag 4 juli gaan de bussen weer terug naar diezelfde plaatsen in Nederland. Dit retourtje kost slechts 25,-! Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit je eigen stad opgehaald en gebracht te worden, mits je met een groep bent van meer dan 20 personen. Ook worden er package deals (festivalticket, campingticket The Hive en busreis) voor 288,- aangeboden.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen