Dua Lipa trapt festivaltour af op Glastonbury 2024 met voornamelijk recent werk

Photo: Tyrone Lebon

Dua Lipa startte op Glastonbury 2024 met haar festivaltour. Deze zomer staat ze als headliner op onder meer Rock Werchter. Welke nummers kunnen festivalbezoekers op haar setlist verwachten?

Voor Dua Lipa was het een droom die uitkwam: optreden op de Pyramid Stage van Glastonbury. De zangeres was de grote headliner van de eerste festivaldag. Deze show was haar eerste festivalshow van deze zomer. Op zaterdag 6 juli sluit ze de Main Stage van Rock Werchter af. Festivalgangers kunnen sowieso een eersteklas popshow en een grote productie verwachten, maar hoe zit het met de muziek?

Op de setlist staan voornamelijk liedjes van haar laatste twee albums. Het pas verschenen Radical Optimism is goed vertegenwoordigd met nummers als ‘Falling Forever’, ‘Happy For You’ en ‘These Walls’. Ook de hitsingles ontbreken niet: ‘Training Season’ is de opener en ‘Houdini’ de afsluiter van deze set. Logisch, aangezien de huidige tour in het teken staat van dit album. Daarnaast heeft album Future Nostalgia ook een groot aandeel in de setlist. ‘Don’t Start Now’, ‘Levitating’, ‘Physical’, ‘Hallucinate’: alle megahits zijn present.

Van debuutalbum Dua Lipa speelt de zangeres ‘Be The One’, ‘One Kiss’ en ‘Electricity’. Ook ‘New Rules’ komt voorbij, gemixt met stukjes ‘Glue’ van Bicep (!). Op Glastonbury zong Dua Lipa ook ‘The Less I Know The Better’ samen met Kevin Parker van Tame Impala. Dit soort samenwerkingen zijn gebruikelijk op het Britse festival, maar het lijkt niet waarschijnlijk dat dit op Rock Werchter ook gaat gebeuren.

Dua Lipa

Dua Lipa is een Brits-Albanese popzangeres. Na haar succesvolle debuutalbum Dua Lipa en het met een Brit Award en Grammy bekroonde Future Nostalgia verscheen in mei 2024 haar derde album Radical Optimism. Hierop staan onder meer hitsingles ‘Houdini’, ‘Training Season’ en ‘Illusion’. Aankomende zomer speelt de zangeres op onder meer Rock Werchter, NOS Alive, Mad Cool en Open’er. Ook geeft ze tijdens haar Radical Optimism-tour een aantal losse concerten in Europa. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Dua Lipa’s tour ook langs Nederland voert.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen