Dua Lipa kondigt eerste Europese concerten aan

Photo: Tyrone Lebon

De eerste losstaande concerten van Dua Lipa’s Radical Optimism tour zijn bekend; Duitsland, Kroatië en Frankrijk bijten het spits af. En er volgt ongetwijfeld meer!

De geruchten bleken niet voor niets: Dua Lipa komt naar de Berlijnse Waldbühne, de Pula Arena en tweemaal Arènes de Nîmes. Het zijn de eerste niet-festivalshows van de Radical Optimism tour, in het teken van het aankomende gelijknamige album. Eerder werd de superster al aangekondigd voor een handvol festivals, waaronder Rock Werchter 2024, Mad Cool 2024 en Glastonbury 2024.

En wij dan?

België zit al een tijdje tussen de lijst met shows van de popster aankomende zomer. Maar het is bijna niet voor te stellen dat Dua Lipa tijdens haar tournee Nederland overslaat. Een vlugge blik op de agenda van de Ziggo Dome laat zien dat de maand juni al goedgevuld is, dus lijkt juli op dit moment een betere mogelijkheid. Of wordt het dan toch een openluchtconcert op het Malieveld of in het Goffertpark? Met de eerder aangekondigde festivaldata ziet het ernaar uit dat haar productie dit wel toe zal laten. Het lijkt ons een kwestie van tijd voor we meer weten.