Advertisement

Leak: James Blake en The Streets naar Lowlands 2024

Lowlands 2023, photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

James Blake en The Streets komen naar Lowlands 2024. Dat is te lezen op de kanalen van die acts. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door Lowlands; de laatste drop namen wordt deze week verwacht.

Uit de Instagram-story van James Blake blijkt dat hij op Lowlands 2024 optreedt. Hij deelt een visual in de Lowlands-huisstijl met daarbij: ‘See ya there’. Ook van The Streets is nu bekend dat ze komen optreden, want het festival staat tussen de tourdata op hun website.

Het wordt voor James Blake maar liefst het 21e optreden in Nederland sinds zijn debuut 13 jaar geleden. En ook alweer de zesde keer op Lowlands: hij stond er eerder in 2022, 2019, 2016, 2013 en 2011. Met 2024 erbij wordt dat een passage op 3 van de 4 meest recente edities.

Laatste namen

De laatste line-up toevoegingen voor Lowlands 2024 worden deze week verwacht, waarschijnlijk woensdag. Ook de namen van Foster the People en Willem gaan daarvoor nog rond als gerucht op het Festileaks Forum.

Opvallend is dat het om relatief grote namen gaat voor de laatste drop. Mogelijk is dat vanwege het relatief hoge aantal prominente afzeggers: The Smile, Denzel Curry en Maribou State lieten al weten het toch niet te redden naar Lowlands 2024 te komen. Ook staat het optreden van headliner Queens of the Stone Age op losse schroeven nadat zij 8 shows moesten annuleren voorafgaand aan het festival.

Kort na de laatste aankondiging volgt ook het langverwachte timetable voor Lowlands 2024, waarschijnlijk donderdag. Op Festileaks check je traditiegetrouw weer het artikel met de lastigste clashes.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Line-up
Justice
Fred again..
Goldband
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.