6 must-sees op Mysteryland 2024

Charlotte de Witte

We mogen bijna weer afreizen naar het Haarlemmermeersebos voor Mysterland 2024. Op het affiche staan ook dit jaar weer mooie namen uit de elektronische muziek. Bij welke acts moet je nou écht een kijkje nemen? Wij tippen onze must-sees.

Heb jij de timetable van Mysteryland al bekeken en bepaald welke artiesten je wil zien? Mocht je er maar niet uitkomen, dan helpen wij je een handje door onze favorieten uit te lichten. We leggen je graag uit waarom deze acts écht niet mogen ontbreken op je lijstje.

Amber Broos

Met haar 21 jaar (!) is Amber Broos ongetwijfeld een van de jongste artiesten op de lineup van Mysteryland 2024. Met haar techno én de grote glimlach waarmee ze achter de draaitafel staat gooit ze begin dit jaar al hoge ogen op Eurosonic Noorderslag. De Belgische dj voegt ook club- en retro-elementen toe aan haar muziek en stond met deze unieke mix ook al op Tomorrowland. Zoals Mysteryland zelf zegt: Amber is een rijzende ster, klaar om festivals en dansvloeren on fire te zetten.

Vrijdag, 20:00 – 21:30 uur, The Groove Arena

Rozie

Deze Groningse dj begon vlak voor het begin van de coronaperiode met platen draaien. Ze speelde eerst op illegale raves, voordat ze doorging naar de ‘echte’ evenementen. Haar mix van house en trance, voornamelijk uit de jaren negentig, zorgt voor energieke shows. Stilstaan is geen optie, ook voor haarzelf niet: vanachter de dj-booth springt en danst Rozie met festivalgangers op de dansvloer mee. Een perfect begin voor de tweede dag!

Zaterdag 12:00 – 13:30 uur, Trance Energy

Joris Voorn

Nog een tip van eigen bodem: Joris Voorn. Hij studeerde interieurarchitectuur, maar werd uiteindelijk één van de grootste techno-dj’s van Nederland. Al decennialang draait hij zijn techno en house op festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft hij twee labels opgericht. Hieronder bracht hij hits uit als ‘Ringo’, ‘Looks Fake Obviously’ en de housetracks van de Dusty House EP’s. Zijn Spectrum-project, waarmee hij op onder meer Awakenings stond, bestaat uit een label, radioshow en meerdere evenementen. Op deze manier laat hij zijn publiek kennismaken met een breed spectrum aan underground muziek.

Zaterdag 31 augustus, 19:00 – 20:45 uur, Adam Beyer Presents Drumcode

Kölsch

Deze Deense dj is makkelijk te herkennen aan zijn zwarte hoed, maar ook aan zijn hits. Nummers als ‘Grey’, ‘All That Matters’ en ‘Hell to the Liars’ (met London Grammar) hebben namelijk al menig dansvloer in lichterlaaie gezet. De muziek van Kölsch – overwegend house en techno – is heerlijk melodieus en zijn remixes van populaire nummers zijn een feest van dansbare herkenning. Vorig jaar zette de Deen op Amsterdam Dance Event een fantastische set neer, wat hij ongetwijfeld zal herhalen op Mysteryland 2024.

Zondag 1 september, 19:00 – 21:00 uur, Mirage of Melody

ARTBAT

Na Kölsch kan je in principe mooi blijven staan voor de aansluitende set van ARTBAT. Dit duo is afkomstig uit Oekraïne. De mannen ontmoetten elkaar daar in een club en besloten samen muziek te gaan maken. Dat resulteerde in techno- en housenummers als ‘Mandrake’ en ‘Tabu’. Inmiddels hebben ze ook samenwerkingen met onder meer Armin van Buuren op hun naam staan. Daarnaast vind je in hun livesets remixes van bekende nummers van elektronische grootheden als The Chemical Brothers, Swedish House Mafia en – daar is-ie weer! – Kölsch.

Zondag 1 september, 21:00 – 22:40 uur, Mirage of Melody

Charlotte de Witte

Charlotte De Witte begint haar carrière onder de naam Raving George. Hiermee wil ze verhullen dat ze een vrouw is, om negatieve vooroordelen tegen vrouwelijke dj’s uit de weg te gaan. In 2015 laat ze haar alias achterwege en begint ze onder haar eigen naam te draaien. Ook qua muziek verandert ze van koers: van electro en house naar techno. Momenteel staat Charlotte, met haar duistere en gestripte acid techno en minimal techno, in de industrie bekend als ‘de technokoningin’. Haar liveshows zijn een waar spektakel van licht en geluid. Op Lowlands 2023 trok de populaire Belgische dj zelfs het hele terrein leeg.

Zondag 1 september, 21:30 – 22:50 uur, Main Stage

Mysteryland Logo

Mysteryland 2025

Locatie
Nederland
Hoofddorp, Nederland
Datum 22-24 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen