Bizar: Charlotte de Witte zorgt voor compleet leeg Lowlands-terrein

Charlotte de Witte op Lowlands 2023, photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Toen bekend werd dat Charlotte de Witte de grote afsluiter zou worden van de Lowlands 2023-zaterdag, fronsten er hier en daar wat wenkbrauwen. Een grote techno-dj als afsluiter van het hoofdpodium had het festival immers nog nooit gehad: zou het wel werken? Lachend! Zo bleek gisteren.

Techno-dj’s, dat was toch vooral iets dat was toebesteed aan de Bravo van Lowlands, met name in de nachten. Maar het hoogste slot in de Alpha? That’s a first. Het debuut was weggelegd voor Charlotte De Witte, de hyperpopulaire Belgische dj, die zaterdagavond om 22:45 het podium betrad.

Uitgestorven

Of het een succes was? Dat zou je wel kunnen stellen. Het optreden haalde het tot onze hoogtepunten van dag 2. Het terrein van Lowlands was zelden zo uitgestorven als tijdens dit optreden, behalve bij de Alpha dan. Die puilde uit aan alle kanten, iedereen leek wel bij dit optreden te staan. Het voelde als veruit de drukste show van het weekend, tot nu toe dan (Billie moet nog).

Photo credit: Thomas Heijligers / Festileaks

Alle andere podia konden tijdens de show van Charlote de Witte op nauwelijks publiek rekenen: de India en de X-Ray waren letterlijk leeg, ook de Bravo had een minimale bezetting. Die laatste plek trok wel weer goed aan na afloop van de set van Charlotte, toen veel festivalgangers verder wilden dansen op de perfect gecureerde nacht met aaneensluitend Coloray b2b Ineffekt, Avalon Emerson en Job Jobse. Sterker nog: het was ouderwets geen doorkomen aan in de Bravo tijdens de piek van de nacht. In die omgeving werd het wederom drukken geblazen, naast in de stage ook vooral bij de toiletten en de waterpunten.

Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.