Rock am Ring 2025 telt af naar nieuws

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Nadat Slipknot eerder tijdens Rock am Ring 2024 werd aangekondigd als eerste headliner voor de editie van 2025, komt het festival nu opnieuw met groot nieuws. Aanstaande woensdag, 28 augustus, is het zover.

Sinds juni bleef het even stil rondom het festival, maar nu staat er snel weer een grote aankondiging op de planning. Op Instagram zet de organisatie een post met heel groot: 28 augustus er op, dan kunnen we dus iets verwachten.

Linkin Park?

Een van de hardnekkigste geruchten is dat Linkin Park een comeback maakt en de zusterfestivals Rock am Ring en Rock im park zullen aandoen. Wellicht een bijzondere naam om voorbij te zien komen aangezien de band sinds de dood van zanger Chester Bennington in 2017 op een memorial show na niet meer heeft opgetreden. Recentelijk kwamen er wel steeds meer geluiden dat de formatie misschien wel terugkeert met een zangeres.

Waarom zouden ze dan juist deze festivals bezoeken? De band heeft een goede relatie met de organisatie, getuige het feit dat ze al vijf keer eerder op de festivals stonden. Ook zijn ze niet vreemd met exclusieve aankondigingen, zoals Europese exclusieve shows van Foo Fighters in 2023. Echter lijkt de grootste aanwijzing een aftelklok op de site van Linkin Park die precies woensdag afloopt. Puur toeval of een erg verrassende boeking? We weten het snel genoeg.