Coldplay in 2025 exclusief naar deze 2 Europese steden

Photo: Anna Lee

Goed nieuws voor Coldplay-liefhebbers: de Britse band treedt komende zomer op in Europa. Helaas wordt Nederland daarbij overgeslagen. Net als de rest van het Europese vasteland; Coldplay zal alleen een stop maken in het Verenigd Koninkrijk.

Even geleden maakte Coldplay bekend dat ze  weer op tour zouden gaan in Europa. Vandaag zijn de locaties en data officieel bekend: de band speelt op slechts twee plekken. Op 18 en 19 augustus 2025 geeft Coldplay shows in Craven Park, Hull, en van 22 tot en met 31 augustus spelen ze maar liefst zes keer in het iconische Wembley Stadium in Londen.

De geruchten dat Coldplay naar Rotterdam of Den Haag zou komen, worden hiermee dus niet waargemaakt. In plaats daarvan blijft Europa voor Coldplay in 2025 wat Europa betreft beperkt tot het Verenigd Koninkrijk. Dit nieuws is een tegenvaller voor fans op het vasteland die gehoopt hadden de band dichter bij huis te zien.

Verkoopdata en prijzen

Tickets voor de UK-shows zullen op vrijdag 27 september 2024 in de verkoop gaan. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend gemaakt.

Pre-order album voor presale toegang

Het tiende album van Coldplay, Moon Music, komt uit op 4 oktober en is de opvolger van Music of the Spheres uit 2021. Fans die het nieuwe album live willen horen en geen tickets willen mislopen, kunnen via een speciale actie toegang krijgen tot de voorverkoop. Door het nieuwe album Moon Music te pre-orderen vóór 23:59 uur op 24 september, ontvang je toegang tot de ticket presale die start op donderdag 26 september om 09:00 uur.

Waarom maar twee steden?

Coldplay is bewust bezig met hun ecologische voetafdruk, en heeft daarom voor slechts twee steden gekozen. Tijdens hun Music of the Spheres tour wisten ze naar eigen zeggen hun CO2-uitstoot al met 59% te verminderen ten opzichte van hun tour in 2016-17. Deze reductie werd bereikt door minder vliegreizen te maken, duurzame materialen te gebruiken voor de podia en efficiënter om te gaan met energie.

Daarbij gebruikt Coldplay ook een zogenaamde kinetische vloer, die energie genereert uit de bewegingen van het publiek. De opgewekte energie wordt direct omgezet in elektriciteit. Onder de noemer ‘Moonquakes’ zullen bij de show tijdens sommige nummers speciale momenten ingelast worden om extra energie te genereren.

Toekomst Coldplay

Of dit hun laatste album en tour zal zijn, zoals Chris Martin eerder aangaf, blijft een vraagteken. Hij vertelde in een interview dat de band van plan is om na 2025 te stoppen met het maken van nieuwe muziek, maar dat ze mogelijk nog zullen blijven touren. Hopelijk betekent dit dat we Coldplay later alsnog in Nederland kunnen verwelkomen.