Kijk terug: Keane op Pinkpop 2024

Foto: Alex Lake

De Festivalacts Top 100 is in volle gang en de stembussen zijn nog altijd geopend. Om je op weg te helpen met het kiezen van je favoriete acts van afgelopen zomer, lichten we gedurende de stemperiode concerten uit. We blikken terug op het optreden van Keane op Pinkpop 2024.

Keane vierde in 2024 groot feest. Debuutalbum Hopes And Fears mocht namelijk twintig kaarsjes uitblazen. Om dat jubileum te vieren maakten de mannen een mooi rondje langs de Europese festivalweides. Zo speelden ze op onder meer Glastonbury, Mad Cool en Pinkpop. In Landgraaf bestond de setlist uiteraard voor het grootste gedeelte uit nummers van Hopes and Fears, met klassiekers als ‘Somewhere Only We Know’ en ‘Everybody’s Changing’. 

De bekende hits, gecombineerd met de charme van zanger Tom Chaplin, zorgen voor een nostalgische feel-good show, waarbij het hele Pinkpopveld uit volle borst meezingt. Hoewel het op de eerste dag van Pinkpop 2024 de hele dag door miezerde van de regen, zorgde het optreden van Keane voor de nodige zonneschijn én een spontane regenboog. Het verjaardagsfeest is een groot succes en belandt daarom ook op de derde plaats in de publieks-top 25 van Pinkpop. Schoppen de mannen het ook tot een plek in de Festivalacts Top 100?

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Joëlle van Wissen

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Staat vooraan bij Oscar and the Wolf en Dua Lipa. Struint samen met Irene alle goede slettendisco's af. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

Meer van Joëlle