Ruim 13 miljoen (!) mensen in de wachtrij voor Coldplay shows in India

Photo: Robert Mallows

Nooit meer klagen dat je een lastige ticketverkoop had. Voor de aankomende shows van Coldplay in Mumbai stonden meer dan 13 miljoen mensen in de digitale wachtrij.

Dat Coldplay nog altijd één van de meest populaire bands op aarde is, werd dit weekend wel weer bewezen in India. De Britse band had er 2 shows aangekondigd in het DY Patil Stadium in Mumbai, goed voor 100.000 tickets.

Maar de vraag bleek vele malen groter dan dat: volgens een woordvoerder van ticketplatform BookMyShow – dat er bij de start van de verkoop traditiegetrouw uitvloog – probeerden meer dan 13 miljoen fans kaarten te krijgen.

Als je dat omrekent, was de kans op tickets zo’n 1%. Fans zijn dus ook massaal ontevreden en teleurgesteld op social media. Als doekje voor het bloeden voegde Coldplay een derde show toe in de Indiaase hoofdstad. Daarmee zijn er 150.000 tickets in omloop – een druppel op een gloeiende plaat.

Mijlpaal

De woordvoerder van BookMyShow noemt de gebeurtenis een “mijlpaal in de Indiaase geschiedenis van live entertainment”. Prijzen van tweedehands tickets en van hotels gaan inmiddels vele malen over de kop: lokale media melden melden “ongeziene” prijzen. Het worden de eerste shows van Coldplay in India in bijna 10 jaar.

Coldplay speelt volgend jaar ook shows in Europa, maar wel alleen in deze 2 steden.