Insider hint naar nieuwe tour AC/DC

Photo: Josh Cheuse

Afgelopen zomer tourde AC/DC nog door Europa en speelde de legendarische hardrockband een knappe 21 shows in ons continent. Als we de Franse radiohost Francis Zégut mogen geloven, blijft het daar niet bij en kunnen we binnenkort meer concerten verwachten.

De Franse radiohost Francis Zégut heeft zich weer van zijn cryptische kant laten horen. Op zijn Facebookpagina schrijft hij: “Hoe vreemd, ik hoor in de verte, laten we zeggen, 500 km vanaf La Rochelle, “If You Want Blood (You’ve Got It)” steeds luider…”

Dit verwijst natuurlijk naar de AC/DC track (van het album Highway To Hell) of naar het gelijknamige livealbum dat een jaar eerder verscheen.

Belangrijk om te weten is dat Zégut een behoorlijke reputatie heeft als het gaat om het (juist) voorspellen van tours en festival line-ups. Heeft hij het nu weer bij het juiste eind?

500 km vanaf La Rochelle

Wat zou dit kunnen betekenen? En vanuit welke windrichting hoorde Zégut dit? Als je Google Maps erbij pakt, lijkt een terugkeer naar Parijs het meest voor de hand liggend. Hier speelde AC/DC afgelopen zomer nog een concert op Hippodrome de Longchamp, een paardenrenbaan.

Zien we de heren terug in de Franse hoofdstad? En is dit gelijk een voorbode voor een Europese tournee in 2025? AC/DC kreeg afgelopen zomer ondanks absurde ticketprijzen in vrij rap tempo de Johan Cruijff ArenA uitverkocht, dus animo voor de hardrockers is er nog altijd.