Advertisement

AC/DC sterk in trek ondanks absurde ticketprijzen

Photo: Christie Goodwin

Eerder deze week berichtten we nog over de absurde ticketprijzen van AC/DC. Nu blijkt dat de band zichzelf niet uit de markt heeft geprijsd: tickets gaan in rap tempo de deur uit en voor zowel Amsterdam en Dessel is het moeilijk om nog kaarten te vinden.

De shows zijn vrijdagmiddag om 12:00 uur nog niet uitverkocht. Wel zijn veel tickets gereserveerd, waardoor je bij het selecteren van tickets regelmatig een foutmelding krijgt. De aanhouder wint: Mojo bevestigt dat er nog honderden tickets niet zijn afgerekend en kunnen terugvallen.

AC/DC komt deze zomer voor het eerst in negen naar weer naar Nederland en België. Op 5 juni staan de heren in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena, 9 augustus staan ze in Dessel op het Graspop terrein. Ondanks de stevige prijzen – €168,- voor een staanplaats in Amsterdam of €159,- voor een staanplaats in Dessel – is er voldoende animo.

Zo stonden er kort na de start van de verkoop ruim 140.000 mensen in de rij voor tickets van de show in Amsterdam. De wachtrij voor de Belgische show was beduidend korter, met circa 35.000 wachtenden.

Screenshot wachtrij AC/DC in Amsterdam

Tour AC/DC

Dat de Australiërs eindelijk weer eens touren is geen verrassing. Al maanden gonst het van de geruchten, waarbij zelfs de burgemeester van München zijn steentje bijdraagt. Inmiddels is de tour officieel aangekondigd en staan de tourshirts (inclusief fout) op de website. Naast Amsterdam en Dessel brengt de PWR UP tour de heren onder andere langs Londen, München, Parijs en Wenen.

Achter het net gevist? Mogelijk vallen er nog enkele niet afgerekende tickets terug, voor zowel de show in Dessel als Amsterdam. Ook zijn tickets voor de Duitse en Engelse shows vandaag pas vanaf 11:00 in de verkoop. Wie dus bereid is om een stukje te reizen, maakt hier mogelijk ook nog een kans.

Liever een alternatief dichter bij huis? Overweeg dan bijvoorbeeld Alcatraz Open Air 2024 dat nog een aantal kaarten beschikbaar heeft. Het Belgische festival vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 11 augustus in Kortrijk. In hetzelfde weekend als de show in Dessel, waar ook nog een interessant festival plaatsvindt. Graspop Metal Meeting 2024 vindt dit jaar plaats van 20 tot en met 23 juni. Combitickets, en dagkaarten voor de vrijdag, zaterdag en zondag zijn nog verkrijgbaar.