Ticketprijzen AC/DC vliegen uit de bocht: bijna 100 euro duurder dan vorige keer

Het nieuws is er eindelijk uit, AC/DC gaat weer op tour. En wie er bij wil zijn die mag er aardig wat geld voor neerleggen. In Dessel zijn er bijvoorbeeld geen kaartjes onder de €159,- te krijgen.

Na negen jaar komt AC/DC weer naar Nederland en België. Op 5 juni staan ze in de Johan Cruijf Arena, 9 augustus staan ze in Dessel op het Graspop terrein. Wie de band voor minder dan honderd euro wil zien, is in Amsterdam welkom. De kaartjes voor dit concert beginnen bij €84,-. Voor deze prijs zit je op rang 5 in de Arena. Wil je wat dichterbij zitten dan betaal je al gauw boven de honderd euro, staanplaatsen in de Arena zijn €168,-. Dit is vergelijkbaar met de prijzen in Dessel, waar alle kaarten €159,- kosten.

Tour 2015

In 2015 trad de band voor het laatst op in de Benelux. Destijds zowel in het Gelredome in Arnhem, als in Dessel. Je betaalde voor een ticket in het Gelredome €81,40. In Dessel was je voor €86,- welkom. De goedkoopste tickets voor de show in de Johan Cruijff Arena zijn slechts €2,40 duurder dan de 2015 show in het Gelredome. Wil je er in Amsterdam echter bij staan, dan is je ticket ruim twee keer zo duur geworden ten opzichte van 2015 in Arnhem. De Belgische show in Dessel is ook een stuk duurder geworden: in 2024 betaal je 85% meer dan in 2015.

Maar waar komt die hoge prijs dan door? Inflatie? De kaartjes voor het AC/DC concert zijn met 106% en 85% gestegen ten opzichte van negen jaar geleden. Als we de inflatie berekenen over de periode 2015 tot en met nu, komt dat uit op circa 27%. Dit betekent dat de stijging van de ticketprijzen aanzienlijk hoger is dan de inflatie over dezelfde periode. Wat suggereert dat andere factoren naast inflatie, zoals verhoogde productiekosten en natuurlijk vraag en aanbod een rol hebben gespeeld in de prijsstijging.

Dure locatie

Dat concerten in de Johan Cruijf Arena duur zijn is wel duidelijk. Zo gingen er staanplaatsen voor Taylor Swift voor €199,- over de digitale toonbank en betaalde je €151,20 om te kunnen staan bij The Rolling Stones. Dit verklaart echter niet de astronomische prijsstijging voor het concert in Dessel. Wellicht vragen de heren het dus, omdat ze het kunnen vragen.

Wil je er bij zijn? Zet dan een wekker voor vrijdag 16 februari om 10:00 uur. Dan gaan de kaarten in de verkoop voor de show in Amsterdam via Ticketmaster.