AC/DC blundert: Werchter per ongeluk op tourshirts

Foto: Sam van Reenen

“Eindelijk officieel: AC/DC naar Amsterdam en Dessel deze zomer” berichtten we deze ochtend. In de officiële AC/DC webshop hebben ze de memo nog niet helemaal ontvangen: op het tourshirt pronkt niet Dessel, maar Werchter als Belgische locatie.

Foutje, kan gebeuren. AC/DC gaat deze zomer weer touren. Voor de gelegenheid is er op de website van de band alvast een “ACDC PWR UP Tour EU 2024” t-shirt te bestellen. Op de buik vind je de grote bliksemschicht, met onderaan de tekst PWR UP. Op de rug vind je de tourdata, waaronder dus Werchter.

Lang tijd bestonden geruchten dat niet de festivalweide van Dessel, maar die van Werchter gebruikt zou gaan worden voor het concert. Dikke kans dat dat dus inderdaad eerder het plan was, maar uiteindelijk toch is uitgeweken.

Of dit ligt aan een andere doorkomst van een grote band op het Werchter terrein, of dat dit om andere redenen mogelijk veranderd is, is nog verder speculeren. Wat voorlopig wél zeker is, is dat AC/DC 9 augustus te zien is in Dessel. En dus niet in Werchter.

Screenshot van: https://shop.acdc.com/products/acdc-pwr-up-tour-eu-2024-black-t-shirt

Tickets

Tickets voor de show in Dessel gaan 16 februari om 10:00 in de verkoop. Er zijn enkel staplaatsen beschikbaar, à €159,-. Zie voor meer info de website van Live Nation Belgium.

Ook brengt de PWR UP tour de heren naar Nederland. Op 5 juni speelt de band in de Johan Cruijff Arena. Tickets voor dit concert gaan óók 16 februari om 10:00 in de verkoop. Vanaf €84,- ben je welkom. Zit je liever niet op rang 5, en wil je een staanplaats? Dat kan, voor €168,-.

Hierna nog budget over voor een shirt? Deze zijn nu al te bestellen, voor €44,69. Dit betreft een voorverkoop product, 15 maart wordt het uitgebracht. Waarschijnlijk met Dessel op de rug, al weet je het nooit zeker.