Tyler, the Creator kanshebber voor festivals in 2025

Met de aankondiging van zijn nieuwe album voegt Tyler, the Creator zich toe aan een rijtje potentiële headliners voor het festivalseizoen van 2025. De eerste liveshow is reeds bevestigd.

Het nieuwe album van Tyler, The Creator heet CHROMOKOPIA en komt uit op 28 oktober. Dat laat hij weten op Instagram. Met nieuwe muziek is ook de kans op liveshows sterk aanwezig; en veel Europese festivals zullen de populaire Amerikaan maar wat graag willen strikken.

Het goede nieuws daarbij is dat Tyler al heeft bevestigd open te staan voor festivals in 2025. De eerste is zelfs al bevestigd, in de vorm van het AXE Ceremonia festival in Mexico op 5 en 6 april. Dat is een mooie timing om in de zomer door te komen naar Europa.

Down The Rabbit Hole

In 2020 zou Tyler, the Creator de editie van Down The Rabbit Hole headlinen. Dat optreden werd gecanceld door covid en sindsdien verscheen Tyler niet meer op de line-up van de Nederlandse festivals. Wel stond hij in 2022 nog op Primavera Sound in Spanje en op Roskilde in Denemarken. Met zijn nieuwe plaat lijkt het dan ook hoog tijd voor een terugkeer naar de lage landen: inhalen in Beuningen wellicht?

Nieuwe muziek

Sinds 2011 houdt Tyler, the Creator zich aan een strakke planning qua album releases. Elke twee jaar bracht hij namelijk een album uit. Met het album CHROMOKOPIA breekt hij deze traditie, het album volgt drie jaar na zijn laatste. Gister dropte hij al de eerste single van het nieuwe album genaamd ‘Noid’.

Tyler the Creator headliner op Coachella 2024

Eerder dit jaar beklom Tyler al een van de grootste podia in de woestijn van Californië. Op Coachella werd hij tijdens zijn optreden vergezeld door verschillende gasten. A$AP Rocky, Kali Uchis en Childish Gambino kwamen allemaal langs op het podium. Zijn set ontving enthousiaste reviews die het theatrale karakter van de show, en de rapper, prezen.