Verse kanshebbers Down The Rabbit Hole: Roskilde 2022 deelt eerste namen

1246
Dua Lipa
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Roskilde 2022 maakt de eerste namen bekend. Onder meer Dua Lipa en Tyler, The Creator kunnen we komende zomer op het Deense festival gaan zien dat vlak voor DTRH plaatsvindt.

Het regent nieuwe namen in festivalland. Na de aankondigingen van Eurosonic Noorderslag, Rock en Seine en Stromae op Werchter Boutique dropt nu ook Roskilde 2022 de eerste namen. Met namen als Dua Lipa, HAIM en St. Vincent weet Roskilde 2022 alvast een mooi affiche neer te zetten. Het volledige lijstje met aangekondigde namen lees je hieronder.

 • Dua Lipa
 • Tyler, The Creator
 • HAIM
 • St. Vincent
 • AG Club
 • Alogte Oho & His Sounds of Joy
 • Arlo Parks
 • Black Pumas
 • Converge: Blood Moon
 • Danish String Quartet & Dreamers’ Circus
 • Erika de Casier
 • Fontaines D.C.
 • Grandson
 • IDLES
 • Jada
 • Joyce
 • Kelly Lee Owens
 • Land Of Kush
 • Lingua Ignota
 • Moses Sumney
 • Nyege Nyege
 • Poppy
 • Seni Reak Juarta Putra

Kanshebbers Down The Rabbit Hole

Deze eerste lading namen is niet alleen goed nieuws voor de fans van Roskilde. Ook de liefhebbers van Down The Rabbit Hole mogen met grote belangstelling kijken naar dit affiche. Aangezien het Deense festival een week voor DTRH plaatsvindt, zitten er veel kanshebbers voor DTRH 2022 tussen. Daarbij komt dat een aantal artiesten van deze Roskilde-drop al bevestigd waren voor het afgelaste DTRH 2020. Wie weet zien we Tyler, The Creator, HAIM of IDLES in 2022 wél op Down The Rabbit Hole verschijnen.

Tickets Roskilde 2022

Tickets van Roskilde 2020 en 2021 zijn geldig voor de editie van 2022. Wie nog geen ticket heeft, kan donderdag z’n geluk beproeven. Dan komen er 5000 tickets vrij om 12:00 uur. Als je kans wil maken op één van je 5000 tickets kun je je tot woensdagavond aanmelden voor de wachtlijst. Op 30 november komen er nog eens 5000 tickets beschikbaar voor mensen onder de 25 jaar.

Dua Lipa

Dua Lipa
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De Britse zangeres Dua Lipa werd in Londen geboren als kind van gevluchte Albanese ouders. Ze debuteerde in 2015 met haar single ‘New Love’. De echte doorbraak kwam bij haar tweede single ‘Be The One’. In de afgelopen jaren is het hard gegaan. In 2017 kwam het debuutalbum Dua Lipa uit met onder meer hits als ‘Hotter Than Hell’ en ‘New Rules’. Haar tweede album Future Nostalgia verscheen in maart 2020. In augustus komt hier een remix album van uit, getiteld Club Future Nostalgia. In 2020 zou de zangeres onder meer naar Glastonbury trekken. Helaas vind dat door het coronavirus geen doorgang.

Roskilde 2022

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. In 2020 zou het festival haar 50ste verjaardag vieren. Onder meer Taylor SwiftThom YorkeFaith No More en Tyler, the Creator zouden acte de présence geven op het verjaardagspartijtje. Dit jubileumfeest is door het coronavirus nu twee jaar op rij verschoven. Tyler, The Creator keert komend jaar terug op het Deense festival. Daarnaast zijn onder andere ook Dua Lipa en HAIM van de partij.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Roskilde, Denemarken.
 • Datum: 25 juni t/m 2 juli 2022
 • Tickets: kaartjes blijven geldig voor 2022. Wie geen tickets heeft kan zich hier aanmelden voor de wachtlijst.
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Onderdeel van het Visual & Design team en de nieuwsredactie. Ik luister graag naar Amelie Lens, Architects, Fresku, Sofi Tukker, Editors, Frans Bauer, Wies, The National en nog wat bands. Ik houd van Carnaval.