Advertisement
Roskilde Festival
Tickets
29 juni - 2 juli 2022
Denemarken
Roskilde, Denemarken

Verse kanshebbers Down The Rabbit Hole: Roskilde 2022 deelt eerste namen

Dua Lipa
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Roskilde 2022 maakt de eerste namen bekend. Onder meer Dua Lipa en Tyler, The Creator kunnen we komende zomer op het Deense festival gaan zien dat vlak voor DTRH plaatsvindt.

Het regent nieuwe namen in festivalland. Na de aankondigingen van Eurosonic Noorderslag, Rock en Seine en Stromae op Werchter Boutique dropt nu ook Roskilde 2022 de eerste namen. Met namen als Dua Lipa, HAIM en St. Vincent weet Roskilde 2022 alvast een mooi affiche neer te zetten. Het volledige lijstje met aangekondigde namen lees je hieronder.

 • Dua Lipa
 • Tyler, The Creator
 • HAIM
 • St. Vincent
 • AG Club
 • Alogte Oho & His Sounds of Joy
 • Arlo Parks
 • Black Pumas
 • Converge: Blood Moon
 • Danish String Quartet & Dreamers’ Circus
 • Erika de Casier
 • Fontaines D.C.
 • Grandson
 • IDLES
 • Jada
 • Joyce
 • Kelly Lee Owens
 • Land Of Kush
 • Lingua Ignota
 • Moses Sumney
 • Nyege Nyege
 • Poppy
 • Seni Reak Juarta Putra

Kanshebbers Down The Rabbit Hole

Deze eerste lading namen is niet alleen goed nieuws voor de fans van Roskilde. Ook de liefhebbers van Down The Rabbit Hole mogen met grote belangstelling kijken naar dit affiche. Aangezien het Deense festival een week voor DTRH plaatsvindt, zitten er veel kanshebbers voor DTRH 2022 tussen. Daarbij komt dat een aantal artiesten van deze Roskilde-drop al bevestigd waren voor het afgelaste DTRH 2020. Wie weet zien we Tyler, The Creator, HAIM of IDLES in 2022 wél op Down The Rabbit Hole verschijnen.

Tickets Roskilde 2022

Tickets van Roskilde 2020 en 2021 zijn geldig voor de editie van 2022. Wie nog geen ticket heeft, kan donderdag z’n geluk beproeven. Dan komen er 5000 tickets vrij om 12:00 uur. Als je kans wil maken op één van je 5000 tickets kun je je tot woensdagavond aanmelden voor de wachtlijst. Op 30 november komen er nog eens 5000 tickets beschikbaar voor mensen onder de 25 jaar.

Dua Lipa

Dua Lipa
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De Britse zangeres Dua Lipa werd in Londen geboren als kind van gevluchte Albanese ouders. Ze debuteerde in 2015 met haar single ‘New Love’. De echte doorbraak kwam bij haar tweede single ‘Be The One’. In de afgelopen jaren is het hard gegaan. In 2017 kwam het debuutalbum Dua Lipa uit met onder meer hits als ‘Hotter Than Hell’ en ‘New Rules’. Haar tweede album Future Nostalgia verscheen in maart 2020. In augustus komt hier een remix album van uit, getiteld Club Future Nostalgia. In 2020 zou de zangeres onder meer naar Glastonbury trekken. Helaas vind dat door het coronavirus geen doorgang.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2022

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 29 juni - 2 juli 2022
Tickets Dagkaarten vanaf €150. Combitickets vanaf €305. Kopen