De 7 leukste activiteiten op de Travelling Funfair van Sziget 2024

Photo credit: Joëlle van Wissen / Festileaks

De Travelling Funfair is ongetwijfeld een van de vrolijkste plekjes op Sziget 2024. Op deze kermis kan je het kind in jezelf weer helemaal naar boven halen bij allerlei spellen en activiteiten, gepresenteerd door lief personeel in kleurige outfits. Dit zijn de leukste activiteiten op de Funfair.

Naast de vele spellen zijn er ook andere typische kermisattracties aanwezig. Je kan bij de waarzegster je toekomst laten voorspellen, kijken naar de shows van poppenspelers of je door twee clownachtige personages laten schminken tot wonderboom, compleet met rechtopstaand groengespoten haar. De Funfair is dus zeker een must-see als je op Sziget bent. De tofste activiteiten hebben we hier voor het gemak op een rijtje gezet.

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

1. Slutdroppende standbeelden

Op weg naar de Travelling Funfair is er al genoeg wonderlijks te zien. In de straat ernaartoe staan bijvoorbeeld allerlei levende standbeelden: een muziekleraar, Mozart en zelfs een faun. Ook staat er een dj-booth met twee levende standbeelden die hitjes draaien. Slettendiscoklassieker ‘Get Busy’ van Sean Paul komt voorbij, waarop de dj’s volledig in hun rol als standbeeld middenin hun slutdrop bevriezen. Later op de avond lopen alle standbeelden gezamenlijk over het terrein, waarbij ze uiteraard hier en daar stilstaan voor hun act.

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

2. De varkenspoppenkast

Direct bij binnenkomst bij de Funfair zie je links een infostandje. Het blijkt een poppenkast te zijn, met een varken verkleed als kermisdirecteur. In zowel het Hongaars als in het Engels begroet hij de festivalgangers en maakt hij grapjes. Zo vraagt hij nietsvermoedende bezoekers om een paar stappen dichterbij de infostand te komen, om ze vervolgens te laten schrikken. Het varken blijkt ook fotogeniek: je kunt gezellig met het beestje op je hoofd een foto laten maken.

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

3. Bowlen met clowns

Dit leuke spel lijkt op gewoon bowlen, maar dan met een twist. De bal is kleiner en zit vast aan een touw en de kegels zijn beschilderd als vrolijke clowns. De opdracht is simpel: laat de bal zo slingeren dat je alle kegels omgooit. Er zijn zes clowns in totaal, dus het is even een klus om ze allemaal op de grond te krijgen.

Photo credit: Joëlle van Wissen / Festileaks

4. Vorm je eigen band

Droom je zelf van een plek op de line-up van Sziget? Bij deze activiteit komt die droom heel even uit. Eerst schrijf je met een stoepkrijtje de naam van je band op het bord. Dan kies je uit het rek een kartonnen microfoon, gitaar, trommel, viool of harp. Met je instrument betreed je vervolgens het stenen podiumpje. En dan: poseren maar! Zo hebben jullie meteen al een goede bandfoto voor als jullie ongetwijfeld volgend jaar op de lineup-pagina van Sziget staan.

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

5. Blokkentorens bouwen

Achter op het terrein van de Funfair vind je een grote verzameling houten spellen, die je samen of alleen kan doen. Hier kan je je innerlijke driejarige weer even naar boven halen en bijvoorbeeld een blokkentoren bouwen. Het is alleen niet zo eenvoudig als vroeger: deze blokken zijn niet vierkant, maar hebben allerlei vreemde vormen. Het is dus geen kinderspel om ze stabiel op elkaar te stapelen. Wie bouwt de hoogste toren?

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

6. Dinosaurussen spotten

Ze zijn op meerdere plekken op het terrein gesignaleerd, maar wie in de buurt van de Travelling Funfair rondhangt, heeft de meeste kans om de dino’s van Sziget 2024 te zien. Deze kolossen vormen samen een soort dinoparade. Ze kunnen hun nek bewegen, heen en weer kijken en hun bek open doen. Dat laatste is gevaarlijk voor argeloze Szitizens: als je niet uitkijkt, probeert zo’n dinosaurus namelijk je hoofd te verorberen. Argh!

Photo: Joëlle van Wissen / Festileaks

7. De gooispellen

Eén kant van de kermis is helemaal gewijd aan spellen waarbij je ballen of ringen moet gooien. Bij de Titanic help je bijvoorbeeld de drenkelingen door ze letterlijk een reddingsboei toe te werpen. Daar pal naast ligt de Flying Ice, waar je gekleurde ballen in ijshoorntjes van verschillende formaten mikt. In de Aquaeductus probeer je het ‘water’ (een rollende blauwe bal) tegen te houden door er een rode bal tegenaan te gooien.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Kylie
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Niet meer beschikbaar.