Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Pinkpop 2025?

Pinkpop 2024. Photo credit: Nikki Born / Festileaks

Het festivalseizoen loopt langzaam af en de geruchtenmolen begint weer te draaien. Wie zien we volgend jaar terug in Landgraaf? Dit zijn de grootste geruchten voor Pinkpop 2025.

Afgelopen editie was niet de allersterkste line-up voor Pinkpop. Dus zou het zomaar kunnen dat het festival met een ijzersterk affiche gaat komen dit jaar. Links en rechts vliegen de geruchten voor 2025 je al om de oren. Dit is een overzicht van de meest waarschijnlijke headliners, in willekeurige volgorde.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Foo Fighters

Nog voor de editie van 2024 liet de organisatie van Pinkpop weten dat ze heel dichtbij de bevestiging van de eerste 2025-headliner waren. Hoofdboeker Rob Trommelen hintte zeer duidelijk naar Foo Fighters. In een interview met OOR zei hij: “We zitten goed in de race. Maar kijk, als Dave Grohl op die knop duwt, dan staat hij er volgend jaar. En we weten dat Dave graag op die knop duwt, nietwaar?” Foo Fighters zou de ideale rockheadliner zijn voor het festival in Landgraaf.

Photo: Charlotte Rutherford

Justin Timberlake

Voor geruchten kijken we natuurlijk altijd graag naar de andere Europese festivals die in juni plaatsvinden. Zo ook Heartland in Denemarken, wat de week vóór Pinkpop 2025 is. Die organisatie heeft al aangekondigd dat Justin Timberlake daar de zaterdag mag afsluiten. De hitmachine is dus in de buurt en zou de perfecte popheadliner zijn voor het festival in Landgraaf. Bovendien stond hij er nog nooit.

Photo: Rob DeMartin

Bruce Springsteen

Ja, Bruce Springsteen doet eigenlijk nooit festivals. Maar: Pinkpop was al twee keer eerder de uitzondering op de regel, in 2009 en 2012. En The Boss is hoe dan ook in de buurt, want hij heeft al verschillende Europese tourdata staan voor juni 2025. Zo is hij een week voor Pinkpop in Praag en een week later in Milaan. Zou die terugkeer er dan toch nog komen?

Photo: James Minchin III

Linkin Park

De grote reünie van Linkin Park is een feit. Met een nieuwe zangeres, een nieuwe single en de eerste tourdata op de agenda. Het is nog onduidelijk of de band die tour doortrekt naar de Europese festivalzomer, maar dat ligt zeker voor de hand. In dat geval zou Linkin Park een onwijs mooie boeking zijn voor Pinkpop, waar de band in 2012 voor het laatst headliner was.

Photo: Nick Walker

Olivia Rodrigo

Eerder dit jaar deed Olivia Rodrigo nog twee strak uitverkochte shows in de Ziggo Dome. En de pop-queen trekt haar Guts Tour zo door naar de festivals in 2025. Of in ieder geval naar die in Zuid-Amerikaa, want ze staat als headliner op Estéreo Picnic in Colombia en de Lollapalooza-evenementen in Argentinië, Brazilië en Chili. Deze vinden allemaal plaats in maart, dus dat geeft Olivia ruim de tijd om vervolgens door te reizen naar Europa. Zou zij dan de jongste Pinkpop-headliner ooit worden, als 22-jarige?

Shawn Mendes

Shawn Mendes

Nee, Shawn Mendes is niet de meest gebruikelijke festivalnaam. De Canadese zanger kiest normaal gesproken voor zaalshows in de Ziggo Dome, waar hij in 2019 nog twee keer speelde. Maar een jaar eerder was de popster toch al headliner op Sziget 2018 en in maart staat hij op Estéreo Picnic in Colombia en de Lollapalooza festivals in Argentinië, Brazilië en Chili. Is dat het begin van een langere festivaltour? In dat geval behoort een optreden in Landgraaf zeker tot de mogelijkheden.

Speculeer verder over Pinkpop 2025

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het PP 2025-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep voor Pinkpop-fans.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen