Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Rock Werchter 2025?

Foto: Jokko (Rock Werchter 2024)

De festivalzomer zit er nog maar net op, en de eerste geruchten voor volgend jaar druppelen al weer binnen. Welke headliners zien we terug op Rock Werchter 2025? Dit zijn de grootste kanshebbers.

In 2025 blaast het Belgische Rock Werchter maar liefst 50 kaarsjes uit! De organisatie belooft er een groot feest van te maken en opende al eind augustus de wishlist. Zouden de eerste aankondigingen voor komend jaar er ook al binnenkort aankomen? Dit is een overzicht van de grootste geruchten.

Photo: William Drumm

Billie Eilish

Wie de tourdata van Billie Eilish voor komend jaar erop naslaat, ziet dat een concert in België vooralsnog ontbreekt. En er is nog een perfect gat in haar schema tussen 15 juni (Barcelona) en 7 juli (Glasgow). Zou de Amerikaanse popster een avond in haar agenda leeg gehouden hebben voor het hoofdpodium in Werchter? Ze is in ieder geval wel in de buurt, en zou een zeer mooie naam op het affiche kunnen zijn.

Photo: Charlotte Rutherford

Justin Timberlake

Voor geruchten kijken we natuurlijk altijd graag naar de andere Europese festivals die in juni plaatsvinden. Zo ook Heartland in Denemarken, wat drie weken vóór Rock Werchter 2025 is. Die organisatie heeft al aangekondigd dat Justin Timberlake daar de zaterdag mag afsluiten. De hitmachine is dus in de buurt en zou een uitstekende popheadliner voor het Belgische festival kunnen zijn.

Photo: James Minchin III

Linkin Park

De grote reünie van Linkin Park is een feit. Met een nieuwe zangeres, een nieuwe single en de eerste tourdata op de agenda. Het is nog onduidelijk of de band die tour doortrekt naar de Europese festivalzomer, maar dat ligt zeker voor de hand. In dat geval zou Linkin Park een onwijs mooie boeking zijn voor Rock Werchter, waar de band in 2017 voor het laatst headliner was, slechts enkele weken voor het overlijden van Chester Bennington.

Photo: Nick Walker

Olivia Rodrigo

Eerder dit jaar deed Olivia Rodrigo nog twee strak uitverkochte shows in de Ziggo Dome. En de pop-queen trekt haar Guts Tour zo door naar de festivals in 2025. Of in ieder geval naar die in Zuid-Amerika, want ze staat als headliner op Estéreo Picnic in Colombia en de Lollapalooza-evenementen in Argentinië, Brazilië en Chili. Deze vinden allemaal plaats in maart, dus dat geeft Olivia ruim de tijd om vervolgens door te reizen naar Europa. Zou ze komende zomer dan ook in Werchter te bewonderen zijn?

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

The Cure

De geruchten over een nieuwe tour van The Cure worden steeds hardnekkiger. Oplettende fans merkten al op dat de legendarische band op hun eigen site en sociale media het officiële logo aanpaste. Nieuwe muziek misschien, en weer een rondje langs de velden? Robert Smith en de zijnen treden al sinds 1981 grofweg elke 5-6 jaar op in Werchter, dus met de laatste passage in 2019 mogen ze eigenlijk niet missen op het 50e jubileum van het festival in 2025.

Photo: Alice Baxley

Green Day

Ook Green Day lijkt in de zomer van 2025 naar Europa te komen. Het heeft er alle schijn van dat het Amerikaanse poppunktrio komend jaar op het Duitse Hurricane Festival zal staan, twee weken voor Rock Werchter. Het drietal was in 2013 voor het laatst op het Belgische festival te bewonderen, dus een terugkeer laat op zich wachten. Zeker nadat hun huidige Saviors tour – waarin integraal de hitalbums Dookie en American Idiot worden gespeeld – afgelopen zomer België ook al oversloeg. Rock Werchter 2025 dan maar?

Shawn Mendes

Nee, Shawn Mendes is niet de meest gebruikelijke festivalnaam. De Canadese zanger kiest normaal gesproken voor zaalshows, zo stond hij in 2019 nog in het Sportpaleis. Maar een jaar eerder was de popster toch al headliner op Sziget 2018 en in maart staat hij op Estéreo Picnic in Colombia en de Lollapalooza festivals in Argentinië, Brazilië en Chili. Is dat het begin van een langere festivaltour? In dat geval behoort een optreden in Werchter zeker tot de mogelijkheden.

Photo: Rob DeMartin

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen staat niet vaak op festivals, maar was de afgelopen twee zomers al wel in Werchter te zien. In 2023 headlinede hij TW Classic en dit jaar deed hij een losse show op het festivalterrein. En The Boss is ook in 2025 weer in de buurt, want hij heeft al verschillende Europese tourdata staan voor juni 2025. Zo is hij in de week voor Rock Werchter in Milaan. Mag hij nu wel het echte festival platspelen?

Speculeer verder over Rock Werchter 2025

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het RW 2025-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Rock Werchter.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen