Rock Werchter belooft feestjaar voor 50e verjaardag, datum 2025 bekend

© Julie Rommelaere voor Rock Werchter

Mijn hemel, wat was Rock Werchter 2024 er weer eentje zeg. Er valt meer dan genoeg na te praten. Maar vooral niet te lang: want volgend jaar viert het festival haar vijftigste verjaardag. En wel in het weekend van 3 tot en met 6 juli 2025.

Rock Werchter, het grootste rock- en popfestival van België, geboren in 1975 ziet volgend jaar Abraham. Hoewel het door twee door corona geannuleerde edities pas de 49e wordt, is de organisatie niet van plan om deze mijlpaal te laten schieten en belooft het volgend jaar groots uit te pakken!

Uiteraard moeten we voor de eerste namen nog even wachten tot diep in het najaar, maar zoals we van Rock Werchter mogen verwachten kunnen we in het weekend van 3 tot en met 6 juli 2025 (wederom tegelijk met Down The Rabbit Hole) weer rekenen op de grootste namen uit het circuit. Van Billie Eilish weten we alvast dat ze wel héél erg in de buurt is. Heb jij verder nog ideeën voor dit verjaardagsfeestje? Het Rock Werchter 2025 is al geopend op ons forum, altijd gezellig als je aansluit!

Tevreden terugblikken

Terwijl de schreeuw van Dave Grohl nog nagalmt op de festivalweide van Werchter, en de vrachtwagens worden ingeladen, kan de organisatie van Rock Werchter 2024 tevreden terugblikken op een editie met vele hoogtepunten. Bijvoorbeeld in de vorm van Dua Lipa en The Beaches. Honderd acts, nul afzeggingen én géén noemenswaardige incidenten. Ook werd er heel goed gehoor gegeven aan de oproep om zo veel mogelijk met de fiets dan wel pendelbus naar het festival te reizen. Lees ook de 10 dingen die we zeker gaan onthouden van Rock Werchter 2024.