Rock Werchter komt met ‘Schuerkalender’ voor 50e jubileum

© Julie Rommelaere voor Rock Werchter

Rock Werchter wordt 50! Dat is een boodschap die je vast nog veel zult horen het komende jaar. Het festival beloofde al flink uit te gaan pakken voor de verjaardagsfuif, en komt nu met de eerste concrete invulling daarvan: een ‘Schuerkalender’.

‘Schuerkalender’ is uiteraard een verwijzing naar festivaldirecteur Herman Schueremans, die eerder al het tweede podium van het festival The Barn (‘De Schuur’) naar zichzelf genoemd kreeg. Op de uit te komen scheurkalender vind je 365 pagina’s met wetenswaardigheden over het grootste live festival van België.

Hoeveel handdoeken vraagt Metallica? Welke artiest bestelde een lijfwacht? Wat is een plastuit? Wie vroeg om meer modder? En kreeg die ook? Heeft Daft Punk eigenlijk ooit in Werchter gespeeld? Wie zei ‘De zalen waar wij doorgaans spelen zijn even groot als het podium hier’? En wie belde op het laatste moment af omdat zijn kat moest bevallen?

Er staan kortom allerhande feitjes in, nog veel meer anekdotes en er is een wekelijks quizmoment. Journalist Jan Delvaux stelde de kalender samen; hij schreef tien jaar geleden voor het 40e jubileum ook al het biografieboek ‘Rock Werchter’.

Aanschaffen

Hoewel de scheurkalender nog niet te koop is, kun je hem wel al vinden op de websites van uitgeverij De Slegte, Bruna en Bol. De publicatiedatum staat daar op 30 september 2024, dus meer informatie over de verkoop laat niet lang meer op zich wachten. Alvast inschrijven voor de pre-order kan via de websites van de boekhandels.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen