Tips voor de late beslisser: voor deze ADE 2024 events zijn nog tickets beschikbaar

ADE 2023
Photo credit: Linde Dorenbos / Amsterdam Dance Event

Het is weer oktober en dat betekent dat Amsterdam Dance Event 2024 bijna van start zal gaan. Vanaf woensdag 16 oktober staat onze hoofdstad dagenlang in het teken van elektronische muziek en wordt de stad overladen met dj’s uit alle hoeken van de wereld. Heb je nog geen tickets gescoord? Wees niet getreurd, er zijn nog genoeg evenementen die níet uitverkocht zijn.

Ben je nog niet toegekomen aan een deep dive in het enorme Amsterdam Dance Event 2024 aanbod? Of zie je gewoonweg door alle bomen het bos niet meer? Wij helpen je een handje en tippen een aantal ADE 2024 events waar nog tickets voor beschikbaar zijn.

Amsterdam Dance Event 2023
Exhale ADE 2023. Photo credit: Jordy Brada

Awakenings ADE Amelie Lens presents Exhale

Amelie Lens behoeft eigenlijk geen introductie. Ze heeft eigenhandig de technoscene naar een nieuw niveau getild, met haar niet aflatende passie voor het genre. Lens heeft zich altijd gefocust op haar eigen kenmerkende geluid, benadrukt door het gebruik van eigen zang. Het succes van de evenementenreeks van EXHALE is ongekend, met uitverkochte shows in Europa en de Verenigde Staten de afgelopen jaren. Op zaterdag 19 oktober keert ‘Amelie Lens presents Exhale’ terug naar het op één na grootste podium van Amsterdam Dance Event 2024, namelijk Ziggo Dome.

Wanneer: zaterdag 19 oktober, 23:00 – 07:00
Waar: Ziggo Dome
Ticketprijs: € 69,95

amsterdam dance event 2024

Audio Obscura ADE x Mind Against pres. HABITAT

Mind Against keert terug naar Amsterdam voor hun eerste HABITAT-event in Nederland, mogelijk gemaakt door Audio Obscura tijdens ADE op zondag 20 oktober in de RAW Factory. De evenement belooft een onvergetelijke reis, want op het podium worden ze vergezeld door internationaal gerenommeerde artiesten, waaronder een uniek optreden van het Italiaanse duo Mathame en een hybride set van WhoMadeWho, waarbij live elementen worden gecombineerd met dj-mixing.

Wanneer: zondag 20 oktober, 14:00 – 22:00
Waar: RAW Factory
Ticketprijs: € 56,00

DGTL ADE: Caribou

Net als Awakenings en Audio Obscura, verzorgt ook DGTL gedurende de ADE-week meerdere events. Op de vroege avond van donderdag 17 oktober wordt er afgetrapt met een spetterende show van niemand minder dan Caribou. Met een breed scala aan invloeden biedt Caribou’s muziek een unieke luisterervaring die zowel dynamisch als diep meeslepend is. Een live show biedt een extra dimensie door een live band en een enorm led-scherm met hypnotiserende visuals. Deze ADE-show is al helemaal bijzonder want de release van de nieuwste langspeler Honey staat gepland op vrijdag 4 oktober!

Wanneer: donderdag 17 oktober, 18:00 – 21:30
Waar: NDSM Warehouse
Ticketprijs: € 49,50

Pleinvrees presents Eindvrees

Eindvrees, wat is dat in godsnaam? Welnu, dit zal voorlopig het laatste feest zijn van Pleinvrees. Vanwege eerder aangekondigde veranderingen in het festivallandschap kan de organisatue geen zekerheid bieden over evenementen in de toekomst. Dit wil niet zeggen dat Pleinvrees nooit meer terugkomt, maar de organisatie wil festivalgangers ook niet in spanning houden. Dus, donderdag 17 oktober staat in het teken van enorm knallen met een speciale ADE-show bij The Other Side. Een intieme locatie, maar met een ruimtelijk audiosysteem waar de grootste clubs alleen maar van kunnen dromen. Combineer dit met een line-up met jouw favoriete Pleinvrees-helden en boem: dansen, huilen, flirten, nooit meer naar huis!

Wanneer: donderdag 17 oktober, 22:00 – 05:00
Waar: The Other Side
Ticketprijs: € 62,70

Amsterdam Dance Event 2024

ADE Opening Concert: COCON II

Het was een van de hoogtepunten van de zondag op Down The Rabbit Hole 2024: het optreden van Cello Octet Amsterdam. Het ensemble kondigde toen al aan ook op Amsterdam Dance Event 2024 aanwezig te zijn. Cocon II een van de openingsconcerten van ADE op woensdag 16 oktober en is de tweede versie van het Cocon project, speciaal ontworpen voor ADE.

De muziek wordt verzorgd door Cello Octet Amsterdam, maar de scenografie is gemaakt door Nick Verstand: acht robotarmen omhelzen de cellisten op het podium. De mechanische cocon ontvouwt zich langzaam en golft mee met de muziek. Lichten die aan de uiteinden van de robotarmen zijn bevestigd, verlichten zowel de muzikanten als de ruimte, waardoor driedimensionale vormen in de lucht ontstaan.

Wanneer: woensdag 16 oktober, 19:00 – 20:00
Waar: Door Open Space
Ticketprijs:
€ 23,49

amsterdam dance event 2024

WOLVENROEDEL x DRIFTERS Presents: Perrongeluk

Wolvenroedel en Drifters nemen je mee in de vroege ochtendtrein op de zaterdag van Amsterdam Dance Event 2024. Van 05.30 tot 09.30 uur maak je een vier uur durende treinreis met warme melodieuze houseklanken terwijl je de zon ziet opkomen. Binnen de 50:HERTZ CLUB TRAIN kun je tussen twee podia en chill-zones bewegen, inclusief een bar om ervoor te zorgen dat je gehydrateerd blijft. Onderweg zal een geweldige line-up van lokaal talent voor de muziek zorgen, terwijl je door het land rijdt tot de terugkeer naar Amsterdam wordt ingezet om je weer af te zetten voor een lekker dagje slapen of het volgende feest.

Wanneer: zaterdag 19 oktober, 05:30 – 09:30
Waar: 50:HERTZ CLUB TRAIN (Amsterdam Zuid & Centraal Station)
Ticketprijs: € 51,00

Joost van Bellen presents: Louisahhh / Uzi Freyja / Iris Rijskamp

De zaterdag van ADE in de Melkweg staat in het teken van krachtige elektronische live acts samengesteld door Joost van Bellen. In de line-up vind je artiesten met een geluid op het snijvlak van rauwe punk, house/techno en heavy electro. New Yorkse electropunk Louisahhh brengt haar nieuwe SOLO HYBRID SET in première. Na eerdere optredens in de Melkweg met een volledige band (o.a. bij Dave Clarke Presents) en dj-sets tijdens Pride combineert ze nu het beste van twee werelden.

Daar komt nog de Parijse swag van Uzi Freyja bij, die speels Engels en Kameroens combineert met opzwepende club- en punk/horror-rap-invloeden. De avond wordt omlijst door een eclectische set van Iris Rijskamp. Voorafgaand aan het evenement kun je in Melkweg Cinema de nieuwe door Van Bellen geselecteerde documentaire ‘S/He Is Still Her/e’ bekijken, over de Engelse avant-gardemuzikant en kunstenaar Genesis P-Orridge.

Wanneer: zaterdag 19 oktober, 18:30 – 23:00
Waar: Melkweg
Ticketprijs: € 17,50

Amsterdam Dance Event Logo

Amsterdam Dance Event 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-20 oktober 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen