Problemen voor Pinkpop? ‘Foo Fighters last pauze in na overspel Dave Grohl’

Dave Grohl
Photo credit: Andrew Stuart

Britse tabloids melden dat Foo Fighters van plan zijn een pauze in te lassen, nadat frontman Dave Grohl eerder deze maand opbiechtte vader te zijn geworden van een kind buiten zijn huwelijk. De band stond bovenaan de geruchten voor een headlinespot op Pinkpop 2025.

Zowel The Sun als Daily Mirror brengen het nieuws dat Foo Fighters op het punt zou staan “een onderbreking van onbepaalde tijd” in te lassen. Frontman Dave Grohl zou de tijd willen besteden aan zijn gezin, waarover hij eerder deelde “alles te willen doen om hun vertrouwen terug te winnen”.

Afgelopen weekend zegde Foo Fighters al last-minute een festivaloptreden in Amerika af, zonder opgaaf van reden – die zich wellicht enigszins liet raden. Het ziet er daarmee niet rooskleurig uit voor toekomstige liveshows van de Foo’s.

Meerdere festivals stellen aankondiging uit

Het verhaal dat de tabloids brengen is tot nu toe nog niet bevestigd door Dave Grohl en co. zelf. Of de band inderdaad een pauze inlast, is dus nog deels speculatie.

Wel is er een merkwaardige ontwikkeling te zien in het Europese festivallandschap die deze theorie versterkt. Meerdere Europese festivals hebben in de afgelopen dagen namelijk hun aankondigingen uitgesteld of geschrapt. Het gaat om festivals waar een band als Foo Fighters perfect zou passen als headliner. Zo maakt de organisatie van het Duitse Nova Rock op social media met spijt bekend op het laatste moment een aankondiging te moeten uitstellen die deze week zou komen. Het Zwiterse Greenfield Festival liet eerder ook weten deze week met nieuws te komen. Die teaser is sindsdien stilletjes van hun socials verwijderd.

Waren deze festivals van plan om de komst van Foo Fighters aan te kondigen, maar viel dit plan abrupt in het water? Ook dat is voor nu nog slechts een kwestie van gissen. Maar 1 + 1 zou in dit geval wel eens 2 kunnen zijn.

Streep door Pinkpop 2025?

Het nieuws zou een flinke tegenvaller kunnen betekenen voor Pinkpop 2025. Het festival maakte er geen geheim van te mikken op Foo Fighters als headliner komende editie. Hoofdboeker Rob Trommelen zei afgelopen juni dicht tegen een bevestiging aan te zitten: “Als Dave Grohl op die knop duwt, dan staat hij er volgend jaar. En we weten dat Dave graag op die knop duwt, nietwaar?”

Door de recente ontwikkelingen lijkt Grohl nu echter toch flink ver verwijderd van die knop. Het zou voor Pinkpop betekenen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe headliner om het festival af te sluiten. Justin Timberlake blijft daarvoor topfavoriet, en verdere kanshebbers vind je in ons Pinkpop 2025 Geruchtenoverzicht.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2025

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 20-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen