Jamie xx komt in maart naar Amsterdam; festivalzomer ligt nog open

Jamie xx
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Op dinsdag 11 maart staat Jamie xx in AFAS Live. De Engelse DJ en producer tourt in 2025 door heel Europa, dus een bezoekje aan een Nederlands festival is komende zomer niet ondenkbaar.

Jamie xx bracht onlangs zijn laatste plaat In Waves uit, waarmee hij hoge ogen gooide. Het werd de hoogste tijd dat de Engelsman ons land weer eens met een bezoekje vereert. Volgend jaar is het dus zo ver. Na een wereldtour door onder meer Azië, Noord-Amerika en Australië staat Jamie xx op 11 maart in AFAS Live.

Kaarten voor het optreden in Amsterdam gaan op vrijdag 4 oktober om 10:00 uur in de verkoop. Tickets kosten €44,80. Twee dagen eerder is de DJ trouwens ook in België te zien, in de ING Arena te Brussel. Houd voor de kaartverkoop de officiële website van Jame xx in de gaten.

Festivalzomer 2025

Opvallend aan het tourschema is dat de festivalzomer vooralsnog helemaal open ligt; zijn laatste show van de aangekondigde data is eind maart. Aangezien Jamie xx niet vies is van een festival of twee, lijkt het niet ondenkbaar dat hij het succes van zijn nieuwe plaat naast de concertzalen ook op de festivalweides komt vieren volgend jaar.

Het zou niet voor het eerst zijn dat de muzikant op een Nederlands festival staat. Zo was zijn optreden op Best Kept Secret in 2016 een groot succes, en stond hij een jaar later met The xx op Lowlands. Daarnaast stond Jamie xx in 2021 op het affiche voor de door corona afgelaste editie van Down The Rabbit Hole. Hij heeft dus nog iets in te halen ook.

Voorlopig blijft het nog even gissen. Gaan we Jamie xx komend jaar terugzien op een festival in de lage landen? Houdt Festileaks in de gaten voor het laatste nieuws.