Romy “heeft zin om de gitaar weer op te pakken” voor nieuw album The xx

Photo: Laura Coulson

We moeten er al een tijdje op wachten, maar een nieuw album van The xx lijkt dan toch echt in de maak. Zangeres Romy heeft er in ieder geval zin in.

Dat vertelt ze in de Matt Wilkinson Show. Romy heeft “zin om de gitaar weer op te pakken”, maar ook om op nieuwe manieren te werk te gaan. De afgelopen tijd heeft ze zich ondergedompeld in de wereld van dance-pop. Met haar soloproject Mid Air leerde ze werken met andere mensen. Zo bracht ze onder andere het dansbare nummer ‘Strong’ uit met Fred again...

Maar nu lijkt het toch weer tijd te zijn voor een dromerige terugkeer naar bandleden Jamie xx en Oliver Sim. Ze wil hen “laten zien wat ze heeft geleerd” dankzij haar uitstapjes naar andere genres en artiesten. Die nieuwe energie komt mooi van pas op een nieuw album van The xx.

Solowerk

Naast Romy heeft de rest van het trio ook niet stil gezeten. Zowel Jamie xx als Oliver Sim brachten zelf tevens nieuw, eigen werk uit. Hoewel Jamie met platen als ‘KILL DEM’ en ‘LET’S DO IT AGAIN’ de hardere elektronische kant op ging, bracht Oliver een alternatiever album uit inclusief korte film. Jamie hielp bij de productie van de langspeelplaat genaamd Hideous Bastard.

Wanneer we een nieuw album van The xx kunnen verwachten, blijft nog even in het midden. Het getalenteerde trio bracht zes jaar geleden voor het laatst samen muziek uit. In dat jaar deed de Engelse indieband zowel Lowlands als Pukkelpop aan. Hoewel we dit jaar nog in de late (of vroege) uurtjes konden genieten van Romy op Down The Rabbit Hole en All Points East, of Jamie xx op Sziget, wordt het toch wel hoog tijd voor een spetterende reunie.