Dit is wanneer je de ticketverkoop van Rock Werchter 2025 kunt verwachten

© Julie Rommelaere voor Rock Werchter

Met een grote kans op de eerste naam voor Rock Werchter 2025 deze maand, kan ook de ticketverkoop niet lang op zich laten wachten. Dus als je nog niet begonnen bent met sparen, is dit het juiste moment om daarmee te beginnen. Zo zorg je dat jij als een van de eersten verzekerd bent van een kaartje voor het Belgische festival.

Het is altijd een aanslag op je bankrekening, die festivaltickets. Honderden van je zuurverdiende euro’s die je uiteindelijk inruilt voor een stukje stof alsof het een armband van Gucci is. Maar wanneer je eenmaal je ticket op zak hebt, kan de voorpret echt beginnen. Je kunt alle teksten van je favoriete bands die al bevestigd zijn uit je hoofd leren, op zoek gaan naar de onontdekte parels van de line-up en alvast in de stemming komen door de aftermovie of het festivalverslag van afgelopen jaar eens goed onder de loep te nemen.

Ticketverkoop waarschijnlijk eind november/begin december

Rock Werchter bracht vóór corona de informatie voor de ticketverkoop meestal halverwege november naar buiten. Vorig jaar was dit op 1 december, maar voor de editie van 2023 gingen de tickets al in oktober over de digitale toonbank.

Aan de hand van de afgelopen jaren kunnen we dit nog niet heel nauwkeurig inschatten. Wat wel opvalt is dat er meestal een week of drie tussen de eerste bevestiging en de kaartverkoop zit. Dus zodra Rock Werchter de eerste naam voor 2025 naar buiten brengt, kunnen we beter inschatten wanneer de ticketverkoop begint. Aangezien de organisatie vooralsnog niks over de line-up naar buiten heeft gebracht, is de kans dat je in oktober al tickets kunt kopen vrij klein.

Na de start van de kaartverkoop (meestal één of twee weken na het delen van de informatie rondom de kaartverkoop) worden meestal stapsgewijs pakketjes namen gedeeld. De datum waarop de combitickets uitverkopen wisselt nogal, maar meestal is dit in het voorjaar van het jaar van de betreffende editie. Dus ook na het begin van de ticketverkoop kan je nieuws van het Belgische festival verwachten. Wat we in ieder geval wél al weten, is dat het een spetterende editie gaat worden. Rock Werchter viert namelijk haar 50e verjaardag en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2025

Locatie
België
Werchter, België
Datum 3-6 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel