Advertisement

De Morgen over Rock Werchter: “Dit móet bijna om AC/DC of U2 gaan”

Rock Werchter Programma 2015

Bart Steenhaut, chef-muziek bij De Morgen reageert op het opvallende nieuws dat Rock Werchter volgend jaar een week eerder dan gebruikelijk plaatsvindt. “Dit móet bijna om AC/DC of U2 gaan”

De Rock Werchter organisatie meldde gisteren het volgende op hun website: “Rock Werchter zal volgend jaar van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni plaatsvinden. We schuiven dus een weekje naar voor en dat in functie van één van de headliners. De gesprekken lopen nog. Namen kunnen we nog niet meegeven. We houden jullie sowieso op de hoogte.”

Over dit laatste heeft Bart Steenhaut, chef-muziek bij De Morgen, wel een mening: “Dit móet bijna om AC/DC of U2 gaan. Alleen voor namen van dergelijk kaliber neem je zo’n ingrijpende beslissing. Er zijn niet zoveel namen waarvoor je je festival een week gaat vervroegen én ook nog eens de examenagenda van veel studenten gaat doorkruisen. AC/DC of U2, kan bijna niet anders”, zegt hij. “Het zijn – met Bruce Springsteen – zowat de enige namen die groot genoeg zijn voor een dergelijke operatie. En voor beide namen geldt: een concert op Rock Werchter zou een echte stunt zijn. AC/DC speelde immers nog nooit op het festival, en bij U2 is het volgend jaar exact 30 jaar geleden dat ze voor het laatst op Rock Werchter stonden. Ze speelden later nog wel eens op de weide tijdens de ‘Zooropa’-tournee, maar het laatste concert op het festival zelf was dus in 1985.”

Op Twitter en de internetfora werd al snel gemopperd en geklaagd dat Rock Werchter voor het eerst de examenagenda van veel studenten doorkruist. Die bedenkingen maakte Bart Steenhaut ook: “Veel festivalgangers zitten dan nog volop in de examens. Wat me sterkt in de overtuiging dat de organisatie met een ‘oudere’ act zal uitpakken. Voor zo’n naam spelen examenoverwegingen namelijk veel minder.”

Overigens lijken Bart Steenhaut namen als Prince, Muse, Foo Fighters, Radiohead en Pink Floyd geen serieuze optie om het festival een week voor te vervroegen. “Pink Floyd toert niet, en die andere namen mogen dan wel top zijn, ik denk niet dat Rock Werchter daar een week voor opschuift.”

De verschuiving van Rock Werchter heeft ook gevolgen voor Graspop Metal Meeting. De komende editie van Graspop Metal Meeting vindt plaats van vrijdag 19 juni tot en met zondag 21 juni.

Wij houden je vanzelfsprekend op de hoogte van alle ontwikkelingen en geruchten rondom Rock Werchter 2015. In de tussentijd kun je meediscussiëren op ons forum.

Dit artikel is gebaseerd op een stuk uit het Belgische dagblad De Morgen.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen