Advertisement

Blokken in plaats van rocken: studenten boos op Rock Werchter

Gisteren maakte Rock Werchter bekend het festival een week te vervroegen om tegemoet te komen aan het tourschema van een headliner. Het festival valt nu midden in de examenperiode van veel Belgische studenten, en dat leidt tot boze reacties op social media.

Rock Werchter vindt nu plaats van 25 tot en met 28 juni 2015. De Vlaamse hogescholen en universiteiten hebben echter nog examens tot en met de laatste week van juni of zelfs een week langer. Uiteraard zal niet iedereen nog moeten blokken tot de allerlaatste dag, maar op het moment dat de ticketverkoop van het festival begint, is de examenplanning waarschijnlijk nog niet bekend. En dan is een combiticket van zo’n 200 euro misschien wel een (te) duur gokje.

”Dit slaat in als een bom,” zegt Bram Roelant namens de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS). ”Veel studenten zitten dan nog in volle examenperiode. Zij werken hier een heel jaar naar toe.”

Ongenoegen op social media

Studenten laten op Twitter en Facebook weten niet tevreden te zijn met de beslissing van Rock Werchter. ‘Fijn dat ze rekening houden met alle studenten die dan nog examens hebben,’ reageert een Festileaks bezoeker sarcastisch op onze Facebook. Ook op Twitter wordt het ongenoegen massaal geuit:


VVS-voorzitter Bram Roelant vraagt de studenten zelf een afweging te maken: ”Ze moeten zelf weten of ze die vier dagen belangrijker vinden dan de voorbereiding op hun examen. Ik snap in ieder geval de ontgoocheling.”
Zien we dan volgend jaar een weide zonder studenten? Waarschijnlijk valt het wel mee.

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen