Pinkpop programma 2015
Pinkpop

Headliners Pinkpop 2016 liggen al vast – wie kunnen het zijn?

Let op: onderstaand artikel is van juni 2015. Op zoek naar recentere geruchten? Check dan ons Pinkpop Archief, de Pinkpop 2016 Programmapagina of houd Festileaks in de gaten op Facebook.

De rook van Pinkpop 2015 is nog niet opgetrokken, of we blikken al vooruit op de editie van volgend jaar. Festivaldirecteur Jan Smeets geeft in een slotinterview met het Limburgse L1 al de nodige informatie prijs over Pinkpop 2016. De drie headliners zijn al nagenoeg rond, aldus de festivalbaas. 

Met de drie beoogde headliners is de Pinkpop-baas er van overtuigd dat het festival zal uitverkopen. Wie het zijn? Zoals Jan Smeets eerder al aangaf, zal Foo Fighters zeer waarschijnlijk het gecancelde optreden inhalen in 2016. Daarnaast is Pinkpop druk bezig met het binnenhengelen van Pearl Jam: “Ik hoor nu al acht jaar achter elkaar dat Pearl Jam komt, maar altijd was er iets. Ik wacht nu lijdzaam af”, aldus Smeets.

U2 lijkt ondanks eerdere berichten niet naar het Limburgse festival te komen. Volgens Jan gaat de band geen festivals doen en is dus geen optie voor Pinkpop 2016.

Afgelopen weekend was nog contact met…

Mojo heeft afgelopen weekend stad en land afgebeld om een vervanger te zoeken voor Foo Fighters. Is in één van die telefoontjes misschien ook een afspraak gemaakt voor Pinkpop 2016? Om Foo Fighters te vervangen probeerde de organisatie niet de minste namen te boeken. Zo laat Jan Smeets aan 3FM weten Paul McCartney geprobeerd te hebben. Bij 3voor12 verklapt Smeets dat The Prodigy bijna de zondagafsluiter was geweest (maar de crew was aan het vissen in Schotland). Een (interne) bron kon Festileaks bovendien vertellen dat er ook belletjes zijn gegaan naar Pearl Jam en Lenny Kravitz. Volgens Limburgs Dagblad heeft de organisatie tot slot Maroon 5 gepolst, werd er naar Prince en U2 gekeken en zelfs Lionel Richie zou geopperd zijn als vervanging.

Muse, Robbie Williams en Urbanus hoogtepunten Pinkpop 2015

Pinkpop 2015 was een goedbezochte editie. Op vrijdag waren er ongeveer 55.000 bezoekers, zaterdag en zondag wisten liefst 70.000 mensen hun weg naar het festivalterrein te vinden. Volgens Smeets was het niet uitverkopen van de vrijdag al ingecalculeerd in de begroting. Verder noemt de festivalbaas de optredens van Muse (‘fabuleus’), Robbie Williams (‘kippenvel, wat een entertainer’) en grote vriend Urbanus als hoogtepunten.

Jan Smeets kijkt momenteel naar de verzekering in verband met het afzeggen van Foo Fighters. Volgens hem zijn er al veel kosten voor Foo Fighters gemaakt in de voorbereiding, geld wat hij uiteraard graag terug ziet. Wel is Jan erg blij met de toezegging van de band dat ze hun optreden volgend jaar zullen inhalen, hetzij met een slag om de arm: “De Foo Fighters hebben gezegd dat ze volgend jaar komen. Maar dat weet je nooit zeker.”

Pinkpop 2016: 10, 11 en 12 juni

Zoals we eerder al konden melden zal Pinkpop 2016 wederom niet plaatsvinden tijdens Pinksteren, maar op 10, 11 en 12 juni.

Hoe beleefde jij deze editie van Pinkpop, en wie zie je volgend jaar graag verschijnen? We nodigen je van harte uit op ons forum om alles rondom het festival te bespreken. Het Pinkpop 2016 Topic is bij deze bovendien geopend.

 

About the author
Robin

Robin

Eindredacteur Festileaks. Student aan de Universiteit Twente en oud-voorzitter van Stukafest Enschede. Voorliefde voor zowel oud als nieuw: van Jimi Hendrix & Neil Young tot Flume & Arctic Monkeys.

8 Comments
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Red Hot Chili Peppers komen met een nieuw album, maar die zullen nog niet vastgelegd zijn denk ik.
  Verder spelen the Stooges in juni 2016 in het voorprogramma van Foo Fighters.

  Dan nog even gek doen…
  the Strokes?
  Gorillaz?

 • Tja dit jaar Foo Fighters missen, en volgend jaar dan waarschijnlijk met Foo Fighters en een killer line up. Zal het wel een drama worden om kaarten te scoren

 • als jan die centjes die hij dit jaar uitspaarde nou eens netjes over zijn bezoekers terug verdeelde. maar jan en mojo steken de munten gewoon in hun eigen zak. tuurlijk zullen ze zeggen dat het niet te voorzien was maar een headliner die afzegd en dan niets er voor terug krijgen is eigenlijk gewoon bedrog.

 • Iron maiden heeft op 8 juni concert in Arnhem. Komt dat even mooi uit! Na deze datum staat geen planning op de site van de band

 • Komt er weer een metal Monday op Pinkpop. Iron maiden, volbeat als headliners en vele andere metalbands zijn in deze periode al in Europa. Wie weet?

PP17 Nieuws en Programma
PP17 YouTube Playlist
PP17 Spotify Playlist